19.9.2013

Hyvänolon ruokavalio

Tyttöni on ollut nyt jo kaksi viikkoa 'hyvänolon kuurilla' ja sen teho alkoi näkymään jo viidennen päivän jälkeen. Hän on ollut tosi tyytyväinen ruokavalion vaikutuksiin ja etenkin siihen, että on ollut paljon parempi olo. Päätin itsekin tsempata vaihteeksi enemmän ja kiinnittää tarkemmin huomiota omaan syömiseeni - välillä kun tuntuu, että näissä syömisasioissa tulee lipsuttua tämän tästä eikä olo ole siksi mitä parhain.

Tällä viikolla tsemppasin kaksi ensimmäistä päivää ja olin tyytyväinen :). Kolmantena päivänä työkaverini toi ihania tuliaisia töihin, mittäin Amerikan pastilleja - ja eihän niitä voinut vastustaa. Ovat vaan niin hyviä! Olin kyllä jo vähän asennoitunutkin niin, että kunhan kahdesta päivästä selviän - ja tavallaan myös sallin itselleni nuo herkut. Tänään taasen töissä oli kakkua tarjolla - otin vain pienen palan. Niin ja mielestäni elämästä pitää nauttia ja niistä monista iloista mitä se eteensä tuo =). Muilta osin olen kylläkin pysynyt raiteilla syömisteni suhteen.

Laitoin tähän juttuun listan kahden ensimmäisen päivän ruokavaliostani.
Jos haluat kokeilla niin helpolla pääset, kun teet terveyspirtelöä kerralla isomman satsin ja tuota linssikeittoakin riittää useammalle aterialle :). Tällä syömisellä tuli oikeasti jo parempi ja kevyempi olo ja selkeästi lähti myös nesteet liikkeelle. Teho olis varmaan ollut vielä suurempi, jos olisin ehtinyt liikkumaan kunnolla - nämä päivät kun ovat kuluneet pääosin töissä ja autossa istumiseen. Kahvia juon - enkä edes haaveile lopettaa. Jossainhan juuri oli tutkittu sen olevan sittenkin todellista terveysjuomaa :). Ja nuo Yogi Tea -tuotteet on ihan mun lemppareita - etenkin Sweet Chili.

Pakko vielä mainita, että meidän työpaikka on ihan supermagee, kun aamulla tarjotaan puuroa ja usein myös tuoretta leipää. Tuore leipä on ihan älyttömän hyvää, joten sen välttäminen on monesti vaikeaa. Tällä viikolla olen selvinnyt siitäkin :). Lounaat olen nauttinut töissä valiten salaatti+keitto -linjaston. Salaatin päälle lorautan oliiviöljyä ja balsamicoa.


1. päivä

Aamiainen:
lasillinen haaleaa sitruunavettä
tauko
1-2 tunnin päästä
1 kahvi+maito
1 mannapuuro kanelilla ja maitotilkalla

1 kahvi+maito

Lounas:
Kolmen sipulin sosekeitto
Salaattia, vihanneksia, raejuustoa, pari oliivia

Välipala:
1 kahvi+maito
1 pieni kotimainen omena

Päivällinen:
muutama kirsikkatomaatti
2 luumua

Iltapala:
Sweet Chili Yogi Tea
(ihan mun lemppari tee!)


2. päivä

Aamiainen:
lasillinen haaleaa sitruunavettä
1 levä-karpalo-acai smoothie

1-2 tunnin päästä
1 kahvi+maitoa
1 puuro maitotilkalla

Lounas:
Kasvis-kookoskeitto
Salaattia + muutama tortellini

1 kahvi
banaani

viinirypäleitä

Päivällinen:
Kana-linssikeittoa
2 palaa tummaa raakasuklaata

Iltapala:
Choco Yogi Tea


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.