30.3.2018

Terveellinen ja kevyt Persikkapiirakka

Tämä pääsiäispiirakka ei ole sokeria nähnytkään ja rasvaakin on vain 1 rkl! Voit siis syödä tätä vaikka välipalan sijaan sillä tässä on paljon proteiinia sekä hyviä, hitaita hiilihydraatteja. Ja lisäksi maku on aivan ihana - oikeaa hyvän mielen syötävää sanan todellisessa merkityksessä.

Piirakan makeus tulee luonnollisista makeutusaineista eli erytritolin ja stevian sekoituksesta (käytin tätä) ja lisämakeus mangosta (Piltti) ja persikoista (säilötty mehussa). 
Viljoista on mukaan valikoitunut vain kauraa ja vehnälesettä.

 Proteiinia on runsaasti:
5 kananmunaa (L) = 9 x 5 = 45 g proteiinia
750 g maitorahkaa = 10 x 7,5 = 75 g
Eli koko kakussa yhteensä: 110 g
  
#terveellinen #lightcake #healthybaking #eastercake #fitnessfood #fitnessbaking #withoutsugar #baking #peachpie #easterpie #lightpie #kevytpiirakk#dieetti #dietbaking #goodforyou #healthierrecipes #erytritol #stevia

 Terveellinen Persikkapiirakka
Vuoan halkaisija 24 cm

Pohja:
2 kananmunaa (L)
250 g rasvatonta maitorahkaa
2 dl Nalle Kuntokauraa/gluteeniton kaurahiutale
2 dl kaurajauhoja (gluteeniton)
1 rkl hasselpähkinäöljyä
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
10 tippaa vaniljauutetta
1 prk (125g) mangososetta (Piltti)

Täyte:
2 tlk persikkaa (230g persikkaa/tölkki) mehussa
500 g rasvatonta maitorahkaa
3 kananmunaa (L)
n. 0,5 dl makeutusainetta
10 tippaa vaniljauutetta

1. Vatkaa kananmunat ja makeutusaine vaahdoksi (ei vaahtoudu niin kuohkeaksi kuin tavallisen sokerin kanssa). 

2. Lisää joukkoon maitorahka, kaurahiutaleet, kaurajauhot, 0,5 rkl hasselpähkinäöljyä (varmaan pärjää ilmankin), leivinjauhe, kardemumma, vaniljauute ja mangosose ja sekoita hyvin.

3. Viritä leivinpaperi irtopohjakakkuvuoan renkaan ja pohjan väliin ja leikkaa ylijäävä osuus reunoja myöden pois. Voitele vuoka 0,5 rkl hasselpähkinäöljyä. 

4. Levitä taikina vuokaan ja sen reunoille.

5. Valmista täyte. Soseuta yhden purkin persikat (ilman lientä) ja kuutioi toisen purkin persikoista osa ja viipaloi pintakoristeeksi muutama persikka.

6. Mittaa maitorahka kulhoon ja vatkaa joukkoon persikkasose, kananmunat, makeutusaine ja vaniljauute. Lisää lopuksi persikkakuutiot varovasti sekoitellen. Tarkista makeus ja jos kaipaat makeampaa lisää vielä vähän makeutusainetta.

7. Kaada täyte vuokaan ja asettele pinnalle persikan lohkot kauniisti.

8. Paista uunissa (käytin kiertoilmaa) 175 asteessa n. tunti. Anna piirakan jäähtyä vuoassaan ja vielä parempaa saat jos maltat viilentää sen jääkaapissa.

Herkullista ja kevyttä Pääsiäistä!

#healthybaking #healthypie #peachpie #terveellinenleivonta #sokeritonleivonta #baking #healthylifestyle #fitnessbaking #goodforyou #takecareofyourself


28.3.2018

Makeutusaineviidakossa - tiedätkö mitä syöt?

Olin tässä yhtenä päivänä nälkäisenä yhdessä supermarketissa ja dieetillä ollessani ajattelin ostaa sitten itselleni iltapäivän välipalaksi proteiinivanukkaan. Dieetissä on nyt ollut vähän vaikeampia päiviä eli jotain hyvää teki mieli ja esim. kinuskisella proteiinivanukkaalla voisi helpottaa tuota olotilaa :D. Kuola suupielissä suunnistin siis kohti vanukastaivasta..


Proteiinivalmisteita on varmaan jo kolmasosa maitovalmistehyllyssä, mikä on tietysti kiitettävä valikoima. Oletko koskaan itse pysähtynyt lukemaan tarkemmin, millä nuo valmisteet on makeutettu? Itse löysin itseni tällä kertaa syynäämässä taas tuotesisältöjä ja tuskastuin. Lähes kaikissa makeus tulee keinotekoisista makeutusaineista! On aspartaamia, asesulfaami K:ta ja sukraloosia tai sitten samoja aineita e-koodein eli E951, E950, E955.  Osa on makeutettu sentään sokerilla mutta joissakin oli sokerinkin lisäksi vielä keinotekoista makeutusainetta. Noiden valmisteiden menekki hyllymetritilan perusteella on varmaan hyvinkin hyvällä tasolla mikä tarkoittaa sitä, että kuluttajat ovat yhä enemmän ja enemmän kyllästettyjä erilaisilla keinotekoisilla makeutusaineilla.

Itse olen pyrkinyt suosimaan omissa valitsemissani sokerittomissa tuotteissa luonnonmukaisia makeutusaineita, joihin luokittelen esim. stevioliglykosidin ja erytritolin. Nämä mielestäni terveellisemmät makeutusaineet, loistavat tällä hyllyllä poissaolollaan.

Ja ei tarvitse kuin kurkata toiselle hyllylle niin siellä on tölkki tolkulla sokerittomia mehukeittoja - jopa enemmän kuin sokerillisia. Syynäystyöni tuloksien perusteella ainostaan vain muutamassa (Marli) on käytetty stevioliglykosideja - näissäkin lisämakeus tulee Asesulfaami :sta. Muut on makeutettu vaihdelleen sukraloosilla, aspartaamilla ja asesulfaami K:lla. Muistaakseni taannoin Valiolla oli yksi keitto, mikä oli makeutettu stevialla mutta sitäkään en ole enää hyllyistä löytänyt. Pitäydyn siis sokerisissa vaihtoehdoissa jatkossakin.Myös muut proteiinivalmisteet ovat kovassa huudossa. Fitnessmaailmassa superkulutetaan erilaisia proteiinivalmisteita joiden valinnassa saa myös olla tarkkana. Itse vietin yhtenä päivänä pitkän tovin taas supermarketin hyllyllä etsien stevialla makeutettua heraproteiinivalmistetta. Valikoima kapeni huomattavasti tämän makeutusainerajoitteeni vuoksi mutta niitä sentään löytyy. Alla olevassa kuvassa ovat ne stevialla makeutetut protskut mitä multa nyt löytyy ja mitkä ovat myös mielestäni tosi hyvänmakuisia.

#stevia #heraproteiini #makeutusaine #whey100 #sportlife #wheyprotein #microwheyactive #terveys #healthyprotein #fitnesslife #fitnessfood


Tunnustan - olen myös itse ostanut keinotekoisesti makeutettuja proteiinivanukkaita ja mehukeittoja. Yleensä ihan siksi, että niitä syömällä olen voinut vähentää sokerin ja sitä kautta kalorien määrää ruokavaliossani silloin, kun on ollut tarve pudottaa painoa tai muuten tarkkailla syömisiäni. Ja myös siksi, koska joskus iskee selittämätön vanukashimo :D ja nuo tuntuvat silloin sallituimmilta vaihtoehdoilta. Välillä olen siis heikompi enkä jaksa välittää ja välillä taas tämä ruoka-ainepoliisi nostaa päätään minussa ja nuo makeutusainevalmisteet jäävät hyllyyn - kuten tällä kertaa. 

Summa summarum. Supermarketista mukaan lähti siis jälleen kerran muutama sokerilla makeutettu Skyr-proteiinivalmiste (skyr-valikoimassa näitä ei ole kuin muutama maku) sekä yksi Skyr (mansikka) joka on sokerin lisäksi osittain makeutettu stevialla. Lisäksi ostin sokerisen mehukeiton ja läjäpäin tavallista rasvatonta maitorahkaa, jonka sitten itse makeutan stevialla tai erytritolilla tai hunajalla.

Ja - jäin ilman vanukasta :(..

#skyr #sokerillamakeutettu #steviallamakeutettu #eikeinotekoisiamakeutusaineita #betterskyr #healthier #fitnessfood #takecareoryourself #protein #proteiinirahka

Makeutusaineiden haitoista ollaan montaa eri mieltä. Ei tarvitse kuin googlettaa, niin saa lukeakseen useampia artikkeleja ja kannanottoja. Joidenkin mielestä niitä voi hyvinkin syödä eikä niillä ole terveydellisiä haittavaikutuksia, kun taas toisaalla niistä kirjoitetaan hyvinkin kriittisesti. Noita artikkeleita lukemalla on vaikea löytää totuutta, joten itse summasin asian niin, että pyrin jatkossakin välttämään nimenomaan keinotekoisia makeutusaineita ja pitäydyn niissä luonnollisissa eli steviassa ja erytritolissa.

Stevioliglykosidien hyvyyttä on myös kyseenalaistettu ja nuo kirjoitukset sai itsenikin pohtimaan omaa stevian käyttöäni. Olen siltikin edelleen sitä mieltä, että se on parempi vaihtoehto kuin täysin keinotekoiset valmisteet. Ilmeisesti sen 'huonous' verrattuna esim. aspartaamiin on siinä, että siinä on huomattavasti matalampi päiväannosraja kuin esim. aspartaamilla. Täysin luontainen se ei myöskään ole, sillä sen valmistamiseksi joudutaan käyttämään kemiallisia aineita.

Erytritol taitaa olla kaikkein parhain vaihtoehto kaikista, sillä se on täysin luontainen ja kaloriton. Erytritolissa ei ole myöskään päiväannosrajaa mutta se ei pärjää makeudessaan noille muille, sillä erytritol vastaa makeudeltaan n. 60-70% sokeria. Kun taasen stevioliglykosidi on n. 300 kertaa makeampaa ja esim. aspartaami 100-200 kertaa makeampaa kuin sakkariini eli sokeri.

No joka tapauksessa, siitä tuskin on merkittävää haittaa, jos silloin tällöin (harvoin) syö keinotekoisesti makeutettuja tuotteita. Ehkä kuitenkin kannattaa pysähtyä miettimään asiaa silloin, kun huomaa syövänsä näitä tuotteita päivittäin. Kaikkein paras tietysti olisi totuttaa itsensä vähempään makeuteen sillä kaikki nuo yllämainitut aineet ovat joka tapauksessa lisäaineita..

Ja mikäli syöt kohtuudella makeaa niin luonnollisin lienee hunaja. Myös valikoimiin tulleet  kookossokeri, intiaanisokeri tai esim. ruokokidesokeri ovat ihania makeuttajia.


Miten sinä suhtaudut makeutusaineisiin? Oletko kiinnittänyt asiaan huomiota? 
Oletko sinä muodostanut oman näkemyksesi eri mielipiteistä/tutkimuksista? 
Näetkö keinotekoiset makeutusaineet hyvinä vai pahoina vai onko sinulle kaikki no no ja suosit esim. hunajaa tmv?

#quote #lesssugar #healthquote #healthylifestyle #eathealhy


Alla knoppitietoa Erytritolista ja Stevioliglysodista. Googlettamalla löydätkin sitten vaikka mitä. Nämä ovat ne tiedot joihin itsekin uskon.

Erytritol
"Erytritol on todellinen karppaajan sokeri, se on täysin luontainen sokerialkoholi ja makeutusaine, jota esiintyy luonnossa mm. viinirypäleissä, meloneissa ja sienissä sekä käyneissä elintarvikkeissa kuten esimerkiksi viinissä, eräissä juustoissa tai soijakastikkeessa. Erytritol on täysin kaloriton makeuttaja, joka ei aiheuta verensokerin heilahteluja tai reikiä hampaisiin. Erytritol imeytyy ohutsuolessa ja poistuu virtsan mukana, minkä ansiosta se ei aiheuta vatsavaivoja samalla tavalla kuin paksusuolessa imeytyvät sokerialkoholit kuten ksylitoli.

Erytritol on n. 60-70% sokerin makeudesta, ja kiteisen rakenteensa ansiosta se on oiva sokerin korvike. Erytritol soveltuu erittäin hyvin leivontaan, yleiseen makeuttamiseen ja makeisten valmistamiseen. Hiivalla kohotettavat leivonnaiset vaativat hieman normaalia pidemmän nostatusajan. Ripottele erytritolia lettujen ja pannukakkujen päälle, korvaa sillä leivontaohjeiden sokeri tai osa siitä, käytä sitä kahvin makeuttajana tai pirtelöissä." (Lähde)

Stevioliglykosidit
"Stevian makeuttavat ominaisuudet havaitsivat Etelä-Amerikan alkuperäiskansat jo yli tuhat vuotta sitten. Guarani-intiaanit ovat makeuttaneet stevialla mate-juomansa ja käyttäneet sitä myös yrttilääkinnässä. Sittemmin steviaa on käytetty runsaasti mm. Japanissa, Kiinassa ja Brasiliassa. Japanissa sen osuus makeutusainemarkkinoista on 40%, Yhdysvalloissa yli 20%. Minkäänlaisista käyttöön liittyvistä haittavaikutuksista sen paremmin Japanissa kuin Etelä-Amerikassakaan ei ole näyttöä. EU:ssa stevia sai kuitenkin hyväksynnän elintarvikekäyttöön vasta joulukuussa 2011. Se lasketaan lisäaineeksi, jolle on myönnetty ekoodi E960.

Stevia-kasvi saa makeutensa stevioliglykosidi-nimisistä yhdisteistä. Makein näistä glykosideista on Rebaudiosidi A, Reb-A. Makeuttajaksi myytävät steviatuotteet täyttävät tietyt puhtausvaatimukset, joiden mukaan tuotteen pitää sisältää yli 95% stevioliglykosidia. Stevia on maultaan äärimmäisen makea, joten sitä kannattaa lisätä vähitellen ja maistellen. Liiallisesti annosteltuna se aiheuttaa lakritsimaista, kitkerää jälkimakua. Se kestää hyvin korkeita lämpötiloja, ja sitä voidaan käyttää leivonnassa ja kuumissa juomissa." (Lähde)


Supermarketeista saa mm. näitä:
Hermestas SteviaSweet Crystal - sekoitus erytritolia (suurinosa) ja stevioliglykosideja.
Muut Hermesetaksen SteviaSweetin pääosin stevioliglykosideista.
(älä sekoita perinteiseen Hermesetakseen, mikä ei ole steviaa nähnytkään)
Paremmin varustelluista kaupoista tai terveys-/fitnessmyymälöistä löytyy laajemmin valikoimaa kyseisistä tuotteista.

27.3.2018

Kevyt Kasvis-kalkkunawokki

Ostin Lidlistä ensimmäistä kertaa tuoreita wokkivihanneksia pussillisen ja yllätyin todella positiivisesti. Pussissa oli 300 g vihanneksia: lehtikaalia, punakaalia, porkkanaa, keltaista porkkanaa ja paprikaa. Hintaa pussilla oli 1,99e. Eli ei paha, jos vertaa pakastevihanneksiin, jotka alkavat pikkuhiljaa jo muutenkin kyllästyttämään :D. Toki itse suikaloimalla tuoreista kasviksista selviää varmaan vieläkin edullisemmin mutta joskus helppous on valttia ja on ihanaa, kun joku on tehnyt jo sen työn puolestasi :).

Mikä tässä wokkivihannessekoituksessa yllätti oli sen maukkaus. Porkkanat ovat vähän kuin raasteen muodossa ja hyvin sopivat wokkiin, kuten punakaalikin. Ja lehtikaali on myös aivan ihanaa :P.

Tämä annos on suunniteltu pienehkölle naiselle (alle 75kg), Fitfarmin Gofatgo-valmennuksen mittasuhteita noudatellen. Jos olet mies tai muuten isompaa kokoa niin suosittelen 1,5 kertaistamaan annoksen.
#wokki #kevytruoka #lounas #healthyfood #healthierchoises #healthylifestyle #dietfood #gofatgo #fitfarm #dieettiruokaa #kevylounas #lightlunch #vähähiilihydraattinen #lowcarbo #recipe


Kevyt Kasvis-kalkkunawokki

1 annos

200g tuoreita wokkivihanneksia
100g kalkkunanfilettä ohuina suikaleina
1 valkosipulin kynsi
1 tl kanafondia
1 tl sesamöljyä
2 tl oliiviöljyä
inkivääriä
mustapippuria
shirachaa
(suolaa)

Mittaa öljyt pannulle ja kuumenna. Lisää kalkkunanfilee suikaleina ja kääntele hetken aikaa. 
Lisää seuraavaksi kasvikset ja murskattu valkosipulin kynsi. 
Paista, laske lämpötilaa ja anna muhia välillä käännellen. 
Valuta kanafondia wokkiin ja mausta inkiväärillä ja mustapippurilla. 
Lopuksi voit lisätä suolaa ja shirachaa jos haluat. 
Nauti :)

25.3.2018

Ihana ja helppo Marjaisa tuorepuuro

Olen ihan ihastunut Elovenan Karpalo-kookos Tuorepuuromixiin. Meillä syödään puuroa lähes joka päivä joten tämä puuromix tuo kivaa vaihtelua valikoimaan. Tyyriiksi tulisi jos tätä koko perhe söisi mutta omiin aamupaloihin raaskii välillä sijoittaa sillä yhdestä 200 g pakkauksesta tulee noin neljä annosta.

Tästäkin reseptistä on helppo tehdä omia sovelluksia. Kauramaidon sijaan voit käyttää esim. kevyempää kookosjuomaa tai vaikka mehukeittoa. Jogurtin lisäksi voit laittaa myös rahkaa tai vaikka korvata jogurtin suoraan maustamattomalla rahkalla tai laittaa molempia. Pelkkää rahkaa käyttäen saatat tarvita lisää nestettä. Jos käytät esim. pakastemustikoita niin on hyvä muistaa, että niistä niiden sulaessa irtoaa myös jonkin verran nestettä.

#tuorepuuro #raakapuuro #rawfood #rawporridge #nooverporridge #breakfast #healtylifestyle #healtybreakfast #breakfastideas #eathealty #healthblogger #aamuapala #terveellinenruoka #terveellinenelämä #elovena #tuorepuuromix

Marjaisa tuorepuuro
1 annos

1 dl Elovena Kookos-karpalo puuroseosta
1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl kaurajuomaa
1 rkl chia siememiä
1 dl marjoja
steviaa

Sekoita ainekset keskenään ja jätä tekeytymään ainakin puoleksi tunniksi.
Voit tehdä myös illalla jääkaappiin odottamaan aamua :).
Makeuta stevialla makusi mukaan.

Erityisen hyvin tähän sopii mielestäni mustaherukat ja mustikat :P.

17.3.2018

Sokeriton Vadelmakeitto

Olen viimeaikoina tykästynyt maitorahka+mehukeitto yhdistelmään. Ja koska pyrin monilta osin välttelemään turhia hiilareita ja erityisesti sokeria niin kaupan laarista on mukaan tarttunut sokerittomia mehukeittoja. En ole noita ennen ostanut, koska ne sisältävät 'ei hyviä' makeutusaineita eikä niitä näin ollen kannattaisi syödä. Mutta koska rahka-mehukeitto makuyhdistelmä ja suutuntuma on niin ihana ja tuosta oli tullut jo pidempiaikainen tapa jotain oli tehtävä. En halua päivittäin kuormittaa elimistöäni aspartaamilla ja asesulfaami K:lla - jotka todellakaan eivät ole hyväksi kenellekään.

Tee se itse -mehukeitto ei kauheasti houkuta, jos oma pakastin ammottaa jo tyhjyyttään ja, kun katselee kotimaisten marjojen hintoja kaupan pakkasessa. Mutta, jos kukkaron nyörit eivät anna myöden niin nythän on oiva tilaisuus käyttää halvempia ulkomaalaisia marjoja, koska tässä niitä tosiaankin pitää keittää!

Käytä makeuttamiseen luontaisia makeutusaineita eli steviaa tai erytrirolia. Makeutusaineen määrä riippuu käyttämästäsi valmisteesta (esim. stevioissa on eroja) ja omista makumieltymyksistä. Eli lisää makeutusaine lopuksi keittoon ja maistele milloin makeus on sinulle riittävä. Voit toki käyttää myös sokeria, jos niin haluat.


#sokeriton #stevia #vadelmakeitto #kevyt #dieetti #terveellinenruokavalio #raspberrysoup #nosugar #recipe #healtyfood #healthylifestyle


Sokeriton Vadelmakeitto

1 litra vettä
200 g vadelmia
1 dl vettä+2 rkl perunajauhoja
erytritolia tai steviaa
vanilja-aromia

1. Mittaa vesi kattilaan ja keitä kiehuvaksi. Lisää vadelmat joukkoon. Keitä hiljalleen 5 minuuttia.

2. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada seos kattilaan koko ajan samalla sekoittaen. Lopeta keittäminen heti, kun seos pulpahtaa. 

3. Makeuta ja mausta halutessasi vanilja-aromilla.

4. Säilytä jääkaapissa ja nauti esim. maitorahkan kanssa.

9.3.2018

Maukas Jauheliha-Kasvis Makaronilaatikko

Tässä makaronilaatikossa on reilusti kasviksia ja maku aivan ihana. Minä olen vallan alkanut tekemään meidän makaronilaatikot tällä reseptillä. Voit hyvin vaihdella kasviksia sen mukaan mitä kaapista löytyy. Itse olen tehnyt tämän kasviskombon lisäksi myös esim. seuraavalla sekoituksella: 2 porkkanaa, puolikas kesäkurpitsa, iso kourallinen pinaattia, 2 sellerin vartta, valkosipulia ja sipulia -> älyttömän hyvää tuli! 

Mikä mun mielestä on tämän makaronilaatikon herkullisuuden juju on se, että siihen tulee sekä kasvis-, että lihafondia ja loraus chiliöljyä mikä antaa pienen potkun laatikolle. Kun jauhelihakasvisseoksen maustaa hyvin, ei muuta enää tarvita.

Olen myös käyttänyt mausteena Zaatar -mausteseosta, jota ystäväni toi minulle Egyptistä. Alla on linkki reseptiin, millä voi itsekin tehdä ko mausteseosta, jos ei sitä kaupasta vielä löydy. Mausteseos on mieto, joten ilmankin pärjää. Sen voi nopeasti korvata vaikka lisäämällä vähän timjamia, oreganoa, sesaminsiemeniä ja suolaa, joita mm. löytyy tuosta mausteseoksesta. Mausteseoksesta on vähän eri versioita, mutta nuo taitaa olla ne yleisimmät helpot mausteet.

#makaronilaatikko #macaronicasserole #jauheliha #jauheliharuoka #mincedmeat #healthierfood #veggies #recipe #foodlover #kotiruoka #arkiruoka #homefood #dinnerideas #dinner #laatikkoruoka


 Iso Jauheliha-Kasvis Makaronilaatikko

1 litra kuivia makaroneja
vettä+suolaa keittämiseen 

700g naudan jauhelihaa (10%)
1 kesäkurpitsa
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä 
1 kasvisfondi (Fond du Chef)
1 lihafondi (Fond du Chef)
mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
1 tl chiliöljyä

9 dl vettä (josta n. 4 dl makaronien keitinvettä)
4 kananmunaa

Pinnalle:
200 g minitomaatteja
2 rkl parmesania

1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Varo keittämästä liikaa vaan mielummin vaikka jätä aavistuksen raa'aksi. Ota n. 4 dl keitinvettä talteen.

2. Raasta kesäkurpitsa ja hienonna muut kasvikset.

3. Paista ja murusta jauheliha pannulla ja lisää paistamisen loppuvaiheessa kasvikset. Sekoittele hetki. Lisää fondit sekä mustapippuri, chiliöljy ja zaatar mauste. Muhittele seosta pikkuhiljaa välillä sekoitellen.

4. Sekoita jauhelihakasvisseos makarooneihin ja kaada seos laakeaan uunivuokaan.

5. Mittaa vesi (käytä osaa makaronien keitinvedestä) ja sekoita kananmunat joukkoon hyvin vatkaten. Kaada seos vuokaan makaroni-jauhelihakasvisseoksen päälle tasaisesti valutellen.

6. Viipaloi tomaatit ja asettele ne kauniisti makaroniseoksen pinnalle ja ripottele vielä päälle parmesania. Paista n. 200 asteessa n. tunti. Tarkkaile vuokaa välillä ja voit esim. haarukalla kurkata onko laatikko koska hyytynyt.

7. Tarjoa esim. vihersalaatin kanssa tai ihan sellaisenaan.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.