29.3.2020

Taivaalliset Tahini-kookoskeksit

Leivoin näitä Tahinikeksejä Vuokon (Itseähellien) Instagram-postauksen ja siellä hänen jakamansa reseptin innoittamana. Ja näistä tuli aivan ihania ja siitä syystä oli myös pakko tallettaa resepti tänne omaan blogiini. Alkuperäisen Vuokon reseptin löydät siis täältä: Tahini-suklaakeksit. Omani on hieman tuunattu tuosta mutta mukailee vahvasti alkuperäistä.

Keksit ovat koostumukseltaan ihanan sitkeitä ja maku sekä koostumus muistuttaa aika paljon halvaa - mitä rakastan. Kookossokerista tulee pieni lakritsimainen vivahde. Jos et siitä pidä, voit toki makeuttaa jollain muullakin. Kookossokerin glykeeminen indeksi on matala, mikä tekee siitä hyvän makeuden lähteen, koska se ei aiheuta nopeaa verensokerin nousua. Energiaa siinä on kuitenkin saman verran kuin tavallisessa sokerissa. Voit lukea kookossokerista lisää esim. täältä: Kuntoplus.


#cookies #healthycookies #keksit #terveellisemmätherkut #terveellinenherkku #healthytreats #healthylifestyle #terveellinenelämä #tahini #kookossokeri #pullantuoksuinenkotiblogi


Tahini-kookoskeksit
1 pellillinen (n. 20kpl)

noin 2,5 dl Tahinia
1,5 dl kookossokeria (+steviaa)
1 iso kananmuna (L)
2,5 rkl mantelijauhoa
2 rkl kaakaonibsejä
2 rkl kookoshiutaleita
1 mm nestemäistä vanilja-aromia

1. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. 
(Käytin tahinin mittaamiseen 0,5 dl teräsmittaa mitä en putsannut mittauksen aikana - tahini tarttui mittaan. Joten käytännössä mittasin kuusi mitallista. Lisää esim. steviaa lisämakeutukseksi, jos kaipaat makeampaa. Mä kaipasin 😋.)

2. Muotoile taikinasta pieniä palloja, jotka sitten litistät kevyesti, jotta niistä tulee keksin mallisia.

3. Paista uunissa n. 175 asteessa n. 10-12 minuuttia.

4. Anna jäähtyä rauhassa, jotta rakenne kovettuu. Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.