31.12.2015

Valkosuklainen Sitruunatuorejuustokakku - liivatteeton

Uuden vuoden herkuksi sopii vaikka ihanan raikas ja suussasulavan samettinen liivatteeton Valkosuklainen Sitruunajuustokakku. Tämä kakku on siis ihan m i e l e t t ö m ä n hyvää. Kakku on sovellus aiemmin leipomastani Sitruuna-Valkosuklaajuustokakusta, mikä on alkujaan Suklaapossun käsialaa. Tässä valkosuklaa on täytteessä eikä pohjassa, niinkuin edellisessä versiossa. Lisäksi tuorejuustoa on nyt korvattu rahkalla ja ranskankermalla. Niin hyvää että! 

Sitruuna hyydyttää kakun, joten liivatteita ei tarvita. Tästä kakusta tuli vielä pehmeämpää kuin tuosta edellisestä (juuri ja juuri leikattavaa) ja ah niin taivaallista. Jos kaipaat tukevampaa koostumusta juustokakulle, voit toki hyydyttää liivatteella. Itse tykkään liivatteettoman kakun samettimaisuudesta.

Tämän kakun voisi myös tehdä kulhoon ja sekoittaa joukkoon keksin palasia. Tällätavoin tehden kakku on huoletta lusikoitava ja myös kevyempi, sillä pohjaan käytetty voi jää pois.

Herkullinen kakkuidea uudeksi vuodeksi voisi olla myös tämä 'Oh my' New Yorkin juustokakku.
Ja viime vuonna meillä herkuteltiin tällä Naked Red Velvet Cakella.


Valkosuklainen Sitruunatuorejuustokakku

vuoan halkaisija 26 cm

Pohja:
200 g kaurakeksejä
100 g voita

Täyte:
5 rkl sitruunamehua
1 rkl luomu sitruunankuoriraastetta (kahdesta sitruunasta)
4 dl kuohukermaa
200 g Philadelphia maustamatonta
200 g Creme Fraichea (Valio)
200 g Maustettu rahka sitruuna (Valio)
130 g valkosuklaata
0,75 dl sokeria (siro)
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
lemoncurdia
sokerihelmiä

1. Jauha keksit monitoimikoneessa ja lisää kuutioitu, pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistusta.

2. Raasta sitruunat ja purista mehut. Lisää tarvittaessa sitruunamehua tiivisteestä (aito hyydyttää parhaiten).

3. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi omassa kulhossaan.

4. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai liedellä vesihauteessa.

5. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, creme fraiche ja rahka sekaisin. Lisää seokseen sokerit, sulatettu valkosuklaa ja sitruunankuoriraaste. Vatkaa joukkoon kermavaahto ja sitruunamehu. Kaada seos pohjan päälle kakkuvuokaan. Peitä vuoka esim. kelmulla ja laita jääkaappiin mieluiten yön yli.

6. Irrota irtopohjakakkuvuoan rengas varovasti (vedä ensin veitsellä reunaa pitkin kakku irti vuoasta) ja aseta kakku tarjolle.  Pudota lusikalla lemoncurdia kakun pinnalle ja pyöräytä lusikalla nokareista kiehkuroita. Ripottele koristeeksi muutamia sokerihelmiä.

Itselläni on lasipohjainen irtopohjakakkuvuoka, mikä on ihan älyttömän kätevä juustokakkujen teossa. Se on aikoinaan Lidlistä ostettu ja niitä saa mielestäni vieläkin aika ajoin. Suosittelen investoimaan.


Kiitos kuluneesta vuodesta 2015 ja oikein ihanaa vuotta 2016!

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.