16.1.2015

Sitruuna-valkosuklaatuorejuustokakku - unelmaisen hyvää ja ilman liivatetta

Suklaapossun blogista löytyy Järisyttävän hyvä sitruuna-juustokakkuresepti. Olin kuolannut sitä jo jonkin aikaa ja vihdoin tuli tilaisuus testata ohjetta. Reseptissä ilahdutti eritoten se, että kakkuun ei tarvitse liivatetta. Ja kakku oli tosiaan ihan järisyttävän hyvää!

Oma reseptini mukailee Suklaapossun reseptiä. Tein kakusta hieman isomman, jotta se riittäisi koko poppoolle. Mittasuhteet eivät ole ihan samat mutta tarveaineet pääpiirteittäin ovat.

Tuorejuustona käytin Philadephiaa. Ostin kolme rasiaa joista kaksi oli 11%:sia ja yksi 3% (rasvaa). Halusin kakusta aika keveän makuisen, joten ajattelin, että se voisi onnistua vähän kevyemmillä tuorejuustoilla. Samoin halusin kakusta myös raikkaan, joten siksi sokeria on suhteessa aika vähän - eli kakku ei ole äkkimakea. Pohjassa on kuitenkin makeutta tuovaa valkosuklaata. Itse en huomannut merkittävää eroa noiden kahden eri Philadephia -juuston välillä, joten kakun voisi varmaan tehdä pelkästään tuolla 3%:lla tuorejuustolla.

Sitruuna hyydyttää kakun joten liivatteiden kanssa ei tarvitse läträtä. Itselläni on jonkinlainen kammo liivatteisiin, joten siksi tämä idea on ihan loistava. Kakku on loppujen lopuksi todella helppo tehdä ja siis todellakin ihan älyttömän herkullista. Tätä tulee varmasti tehtyä jatkossakin!!! Oli kyllä ihan mun makuun kakku! Slurps. Kiitos Suklaapossu :).

www.pullantuoksuinenkoti.com


Sitruuna-valkosuklaatuorejuustokakku

Pohja:
100 g Marie -keksejä
100 g valkosuklaata
vuoan voiteluun esim. sitruunaoliiviöljyä

Täyte:
4 dl vispikermaa
600 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia 11%)
1,5 dl sokeria
2 kpl luomusitruunaa (kuorineen), joista
puristetaan: 5 rkl sitruunamehua
raastetaan: 4 tl sitruunankuoriraastetta


1. Murskaa Marie -keksit esim. pakastepussissa rouheiseksi seokseksi. Voit peittää pussin leivinliinalla, niin nuija ei riko pussin pintaa niin herkästi. Jätä sattumia rouheen joukkoon - eli älä hienonna.

2. Sulata suklaa varovasti miedolla lämmöllä mikrossa ja sekoita joukkoon keksirouhe.

3. Voitele irtopohjakakkuvuoka tai irtorengas (halkaisija 22cm). Painele muruseos pohjalle tai renkaan sisään.

4. Pese sitruunat ja raasta ainakin toinen sitruunoista niin, että saat 4 tl sitruunaraastetta. Purista sitruunoista mehua n. 5 rkl.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa ensin tuorejuusto notkeaksi ja lisää se kermavaahtoon sokerin, sitruunaraasteen ja sitruunamehun kanssa. Vatkaa tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta.

6. Peitä vuoka kelmulla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään ainakin kuudeksi tunniksi tai yön yli. (Koristelle halutessasi)

7. Tarjoa jääkaapin kylmänä.

Itse en koristellut kakkua millään tavoin. Olisin ehkä laittanut pinnalle sitruunan lohkoja tai marmeloituja sitruunakoristeita sekä valkosuklaata - jos niitä olisi ollut. Mitään kovaa esim. nomparelleja tmv. ei kannata pinnalle laittaa jotta ihanan pehmeä suutuntuma ei kärsi.

* Tää kakku on siis ihan unelmaisen hyvää :P *

www.pullantuoksuinenkoti.com
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.