30.3.2018

Terveellinen ja kevyt Persikkapiirakka

Tämä pääsiäispiirakka ei ole sokeria nähnytkään ja rasvaakin on vain 1 rkl! Voit siis syödä tätä vaikka välipalan sijaan sillä tässä on paljon proteiinia sekä hyviä, hitaita hiilihydraatteja. Ja lisäksi maku on aivan ihana - oikeaa hyvän mielen syötävää sanan todellisessa merkityksessä.

Piirakan makeus tulee luonnollisista makeutusaineista eli erytritolin ja stevian sekoituksesta (käytin tätä) ja lisämakeus mangosta (Piltti) ja persikoista (säilötty mehussa). 
Viljoista on mukaan valikoitunut vain kauraa ja vehnälesettä.

 Proteiinia on runsaasti:
5 kananmunaa (L) = 9 x 5 = 45 g proteiinia
750 g maitorahkaa = 10 x 7,5 = 75 g
Eli koko kakussa yhteensä: 110 g
  
#terveellinen #lightcake #healthybaking #eastercake #fitnessfood #fitnessbaking #withoutsugar #baking #peachpie #easterpie #lightpie #kevytpiirakk#dieetti #dietbaking #goodforyou #healthierrecipes #erytritol #stevia

 Terveellinen Persikkapiirakka
Vuoan halkaisija 24 cm

Pohja:
2 kananmunaa (L)
250 g rasvatonta maitorahkaa
2 dl Nalle Kuntokauraa/gluteeniton kaurahiutale
2 dl kaurajauhoja (gluteeniton)
1 rkl hasselpähkinäöljyä
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
10 tippaa vaniljauutetta
1 prk (125g) mangososetta (Piltti)

Täyte:
2 tlk persikkaa (230g persikkaa/tölkki) mehussa
500 g rasvatonta maitorahkaa
3 kananmunaa (L)
n. 0,5 dl makeutusainetta
10 tippaa vaniljauutetta

1. Vatkaa kananmunat ja makeutusaine vaahdoksi (ei vaahtoudu niin kuohkeaksi kuin tavallisen sokerin kanssa). 

2. Lisää joukkoon maitorahka, kaurahiutaleet, kaurajauhot, 0,5 rkl hasselpähkinäöljyä (varmaan pärjää ilmankin), leivinjauhe, kardemumma, vaniljauute ja mangosose ja sekoita hyvin.

3. Viritä leivinpaperi irtopohjakakkuvuoan renkaan ja pohjan väliin ja leikkaa ylijäävä osuus reunoja myöden pois. Voitele vuoka 0,5 rkl hasselpähkinäöljyä. 

4. Levitä taikina vuokaan ja sen reunoille.

5. Valmista täyte. Soseuta yhden purkin persikat (ilman lientä) ja kuutioi toisen purkin persikoista osa ja viipaloi pintakoristeeksi muutama persikka.

6. Mittaa maitorahka kulhoon ja vatkaa joukkoon persikkasose, kananmunat, makeutusaine ja vaniljauute. Lisää lopuksi persikkakuutiot varovasti sekoitellen. Tarkista makeus ja jos kaipaat makeampaa lisää vielä vähän makeutusainetta.

7. Kaada täyte vuokaan ja asettele pinnalle persikan lohkot kauniisti.

8. Paista uunissa (käytin kiertoilmaa) 175 asteessa n. tunti. Anna piirakan jäähtyä vuoassaan ja vielä parempaa saat jos maltat viilentää sen jääkaapissa.

Herkullista ja kevyttä Pääsiäistä!

#healthybaking #healthypie #peachpie #terveellinenleivonta #sokeritonleivonta #baking #healthylifestyle #fitnessbaking #goodforyou #takecareofyourself


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.