17.3.2018

Sokeriton Vadelmakeitto

Olen viimeaikoina tykästynyt maitorahka+mehukeitto yhdistelmään. Ja koska pyrin monilta osin välttelemään turhia hiilareita ja erityisesti sokeria niin kaupan laarista on mukaan tarttunut sokerittomia mehukeittoja. En ole noita ennen ostanut, koska ne sisältävät 'ei hyviä' makeutusaineita eikä niitä näin ollen kannattaisi syödä. Mutta koska rahka-mehukeitto makuyhdistelmä ja suutuntuma on niin ihana ja tuosta oli tullut jo pidempiaikainen tapa jotain oli tehtävä. En halua päivittäin kuormittaa elimistöäni aspartaamilla ja asesulfaami K:lla - jotka todellakaan eivät ole hyväksi kenellekään.

Tee se itse -mehukeitto ei kauheasti houkuta, jos oma pakastin ammottaa jo tyhjyyttään ja, kun katselee kotimaisten marjojen hintoja kaupan pakkasessa. Mutta, jos kukkaron nyörit eivät anna myöden niin nythän on oiva tilaisuus käyttää halvempia ulkomaalaisia marjoja, koska tässä niitä tosiaankin pitää keittää!

Käytä makeuttamiseen luontaisia makeutusaineita eli steviaa tai erytrirolia. Makeutusaineen määrä riippuu käyttämästäsi valmisteesta (esim. stevioissa on eroja) ja omista makumieltymyksistä. Eli lisää makeutusaine lopuksi keittoon ja maistele milloin makeus on sinulle riittävä. Voit toki käyttää myös sokeria, jos niin haluat.


#sokeriton #stevia #vadelmakeitto #kevyt #dieetti #terveellinenruokavalio #raspberrysoup #nosugar #recipe #healtyfood #healthylifestyle


Sokeriton Vadelmakeitto

1 litra vettä
200 g vadelmia
1 dl vettä+2 rkl perunajauhoja
erytritolia tai steviaa
vanilja-aromia

1. Mittaa vesi kattilaan ja keitä kiehuvaksi. Lisää vadelmat joukkoon. Keitä hiljalleen 5 minuuttia.

2. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada seos kattilaan koko ajan samalla sekoittaen. Lopeta keittäminen heti, kun seos pulpahtaa. 

3. Makeuta ja mausta halutessasi vanilja-aromilla.

4. Säilytä jääkaapissa ja nauti esim. maitorahkan kanssa.

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.