13.9.2013

Sinisiä sipsejä ja luomupunaviiniä

Meillä usein perjantai-iltaisin herkutellaan joko leffaa katsellen tai muuten vaan yhdessä iltaa viettäen. Viime viikonloppuna herkuteltiin aikas sävysävyyn: luomuviinillä ja melkeinpä samanvärisillä sipseillä ;). Hyvänolonprojektiinkaan nämä eivät ihan istu, mutta kun panostaa laatuun ja nauttii kohtuudella..ja punaviinihän on suorastaan terveysjuomaa :) 

Itse en ole ikinä ollut mikään sipsisieppo, mutta muut meidän perheessä kyllä valitettavasti ;) rakastavat sipsejä. Vähään aikaan niitä ei ole tullutkaan syötyä. Ruohonjuuresta sain testiin tällaisia sinisistä perunoista valmistettuja sipsejä, mitkä ovat pakkauksen mainosten mukaan rasvakoostumukseltaan terveellisempiä ja myös vähäsuolaisempia. (Vertailu perustuu toisten brändien sipseihin - näin pussissa siis kerrotaan.)

Näissä Terra Blues -sipseissä on valmistusaineina käyttetty sinistä perunaa, kovettamatonta kasviöljyä ja suolaa. Rakenteeltaan nämä ovat aivan ihania, paksuhkoja ja rapsakoita. Maku oli tosiaan koko perheen mieleen ja yhdessä tuumin rouskutettiin tämä pussi alta aika yksikön.Vertailukohteeksi valitsin Taffelin Kartanon Original perunalastut - jotka mielestäni ehkä ovat lähinnä näitä:

- molemmissa vain kolmea raaka-ainetta, eli perunaa, kasviöljyä ja suolaa
- Taffelin sipseissä on 100 g energiaa 500 kcal, näissä 437 kcal
- Proteiinia Taffeleissa 6, näissä 6,8
- Hiilihydraatteja Taffeleissa 56, joista sokereita 0,7. Vastaavat luvut näissä sipseissä 57,5 ja 5,5.
- Rasvaa Taffeleissa 27g, tyydyttynyttä 3g. Sinissä perunoissa rasvaa 20g, josta tyydyttynyttä 2,1g.
- Kuitua Taffel-sipseissä 4g, näissä 7,9g
- Suolaa Taffeleissa 0,5 ja näissä 0,34

Eli merkittävin ero on varmasti tuossa rasvan määrässä. Lähes kolmasosa vähemmän rasvaa kuin Taffel-sipseissä. Kuitua on myös lähes tuplat! Sokereita näissä tosin sitten näköjään on enemmän.

Huom! Taffelin perinteisissä Poimu-sipseissä on rasvaa 33g, siitä tyydyttynyttä 9g. Huh.
Eli jos vertaa perussipseihin, ero on jo todellakin merkittävä!Kyytipoikana nautittiin luomupunaviiniä: Mont'Albano Organic, Nero D'Avola 2011, Sicilia.
"Keskitäyteläinen, tanniininen, karpaloinen, kirsikkainen, hennon pippurinen ."

Tässä viinissä on hinta-laatusuhde kohdillaan (pullo n. 8e). 
Oikein hyvää viiniä pienen naposteltavan kera.

Ihanaa viikonloppua Sinulle :)

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.