5.9.2013

Hyvänolon projekti ja Kaurainen omena-mansikka-terveyspirtelö

Meillä oli töissä ravintoteraupeutti luennoimassa ravinnosta, siitä mikä on hyväksi ja mistä tunnistaa jos on jotain epätasapainoja tai häiriöitä kehossa jne. Paljon oli asiaa, mitkä jo oikeastaan tiesin ja paljon myös kaikkea hyvää ja ajatuksia herättävää.

Olen jo pitkään yrittänyt saada lapsiani ymmärtämään hyvän ruoan merkityksen ja painottanut kuinka päivän aikana tulisi tehdä oikeita valintoja sen suhteen mitä suuhunsa laittaa. Etenkin tyttäreni syövät aivan liikaa herkkuja ja olen epätoivoisesti yrittänyt saada karsittua heidän herkkuhimojaan. Olen ollut laiska tällä saralla enkä aina ole sitten jaksanut vääntää vastaankaan, joten sama meininki on jatkunut jo vähän liiankin pitkään. 

Toinen tytöistäni on nyt jo kesästä asti kärsinyt mm. unensaantivaikeuksista ja valitellut usein pahaa oloa ja päänsärkyä. Olen pitkään muutenkin epäillyt hänen kärsivän hiivasta jatkuvan hilseilyn, päänsäryn, masentuneisuuden, väsymyksen yms. vuoksi. Tämä luento herätti minut ajattelemaan asiaa jälleen ja jotenkin avasi silmäni. Tyttöni tosiaan kärsii varmaan sokeriepätasapainosta ja mahdollisesti myös suoliston toiminnan häiriöistä. Päätin, että nyt aloitamme hyvänolon projektin, jotta saamme hänen elimistönsä jälleen tasapainoon. Tähän asti olen siis vain puhunut ja yrittänyt puhua hänelle mitä pitäisi syödä, mutta nyt tosiaan aioin ottaa tästä ihan erillisen projektin.

Tuumasta toimeen eli keskustelimme kotiintulomatkalla tästä asiasta. Kerroin suoraan mitä oireita mikäkin aiheuttaa ja hän kyllä tunnisti ne kaikki itsessään. Oli myös innostunut tästä terveyskuurista, mikä ilahdutti minua suuresti :). Pääsääntönä on nyt välttää sokeria. Hän saa syödä normaalisti koulussa, mutta jätetään karkkipäivän karkit syömättä ja muutkin herkut päivisin. Keksitään herkkujen tilalle jotain terveellisiä herkkuja :), juodaan terveyspirtelöitä ja syödään tuorepuuroja.

Iltapalaksi valmistin hänelle kaura-omena-mansikka smoothien. Tällä kertaa tein muuten smoothien vaihteeksi ilman banaania. Koko valtava lasillinen osui ja uppos ja tyttö kehui, että oli hyvää :) (tytöllä on selkeästi asenne kohdillaan ja hyväähän se olikin :)).

Tämä juoma on vähemmän makeaa ja suutuntuma on hyvä hampun ja psylliumin ansiosta.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Kaurainen omena-mansikka-terveyspirtelö
1 iso annos

1 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelimaitoa
2 dl vettä
1 dl mansikoita
2 dl omenakuutioita
1/2 rkl hamppuproteiinijauhetta
1 tl vehnänorasjauhetta
1 tl psylliumia

Kaikkai vaan blenderissä hyvin sekaisin.
Tarjoa heti isosta lasista pillin kera.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.