15.9.2013

Hyvänolon projekti osa 2 ja Tosi vihreä terveyspirtelö

Puolitoista viikkoa sitten alkanut hyvänolon projektimme on mennyt oikein hyvin :). Tyttöni on ollut todellakin sitoutunut projektiin ja yllättänyt minut luonteensa lujuudella. Jos tarjolla on ollut vaaleata leipää tai esim. pullaa hän on kieltäytynyt syömästä, samoin kun hänelle tarjottiin hampurilaista ei kuulemma voinut syödä :).

Ensimmäisenä viikonloppuna herkuteltiin kuivatuilla hedelmillä ja muutamalla suklaapalalla. Tänä viikonloppuna on sitten mennyt vähän 'huonommin' - tytölläni oli nimittäin vapaata treeneistä ja pääsi mummin ja papan hemmotteluun - ja silloin ei yleensä herkuissa säästellä :). Mutta kurssi korjaantui jo heti kun kotiin päästiin =). Eli sokeri ei siis ole ollut täysin pannassa mutta ruokavalioon on kiinnitetty huomiota ja merkittävimmät muutokset on tosiaan ruokavalioon lisätyt terveyspirtelöt, vaalean leivän poisjättäminen ja sokerin vähentäminen.

Tyttö sanoi, kun häntä viidennen päivän jälkeen haastattelin, että on paljon parempi olo :). Mielestäni tyttö on ollut huomattavasti tasapainoisempi ja iloisempi. Uniongelmia ei ole myöskään enää ollut. Aineenvaihdunta on varmaan tuplaantunut (jos ei jopa triplaantunut) - jopa itsekin huomasin tämän vaikutuksen tattaripirtelöiden myötä. Eli tattari jos mikä on todellinen boosti aineenvaihdunnalle.
Tattarismoothien ohjeen löydät täältä.

Tuorepuurosmoothieta juotiin joka aamu viikon verran ja mieli alkoi tekemään jotain 'kevyempää' ja raikkaampaa, joten vaihdettiin välillä vihersmoothieihin. Tässä yksi versio vihersmoothiesta missä vihreää onkin sitten yllinkyllin: sekä rautaista pinaattia että superfoodien parhaimmistoa eli leviä. Niistä lisää juttua tuolla lopussa. Hämmästyttävää muuten on se, että tyttöön uppoaa smoothie kuin smoothie - eli myös vähemmän makeat tai maukkaat versiot :).

Tästä smoothiesta saa mm. voimaa, vitamiineja ja samalla se puhdistaa kehoasi.


2 annosta

3 dl kylmää vettä
50 g tuoreita pinaatin lehtiä
1 sellerin varsi
1 banaani
1 mandariini
1/2 omena
1 rkl Chia-siemeniä
1 tl Chlorellaa
1 tl Spirulinaa
1/2 sitruunan mehu

Kaikki sekaisin blenderissä, kaada laseihin ja nauti vihreän voimauttavasta ja puhdistavasta tunteesta.

Voit laittaa toisenkin banaanin, jos haluat lisää makeutta ja pehmeyttä samoin voit lisätä joukkoon esim. macaa tmv.


Chlorellaa vai Spirulinaa - vai kenties molempia?

Kaupoissa on tarjolla sekä chlorellaa että spirulinaa. Itse olen huomannut, että chlorella putoaa paremmin ja spirulina tökkii - etenkin kun niitä tulee välillä vedettyä "raakana" vain veden kanssa ;). Chlorella sekoittuu vesilasilliseen hyvin, kun taas spirulina jää helposti kökköseksi ja takertuu sekä lusikkaan, että lasin pohjaan. Mutta mikä muu ero näillä levillä on?

Pohdittiin tätä asiaa myös työkaverini kanssa ja pakkohan sitä oli lähteä selvittämään :) ja mitenkäs muuten kuin googlettamalla. Näemmä moni muukin oli jo pohtinut tätä asiaa ja vastaus kysymykseen löytyi helposti :)

Ruohonjuuren blogissa asia oli kuvattu juuri niin kuin kaipasinkin:

"Kärjistettynä voidaan sanoa, että pääerona noilla levillä on se, että spirulina ravitsee kroppaa kokonaisvaltaisesti kun taas chlorellaa käytetään yleensä kehon puhdistamiseen (kuona-aineista ja raskasmetalleista). Spirulina siis rakentaa ja ravitsee ja chlorella puhdistaa.
Nämä loistavat levät tukevat toistensa vaikutuksia - ihanteellista onkin nauttia niitä molempia yhtä aikaa!"

Tässä myös sivulta löytyvät hyvät kuvaukset näiden levien vaikutuksista:

Spirulina - yksi maailman ravinteikkaimmista ruoka-aineista!
Spirulina on mikroskooppinen levä, joka on luonnonmukaisesti kasvatettu kontrolloiduissa, puhtaissa olosuhteissa makeassa vedessä. Se on yksi maailman ravinteikkaimmista ruoka-aineista, mitä luonto on meille suonut. Spirulina on täynnä varsinkin urheilijoille ja kasvissyöjille arvokkaita ravinteita. Siinä on huikea yli 65%:n proteiinipitoisuus, paljon antioksidantteja, huikeat määrät mineraaleja, runsaasti B-ryhmän vitamiineja jne. jne. Käy lukemassa lisää loputtomasta listasta ravinto-aineita superfoodit -sivustolta.

Käyttö: n. 1 tl vuorokaudessa sekoitettuna viileään veteen, mehuun, keittoihin tms.

Chlorella ravitsee ja puhdistaa kehoasi!
Chlorella (Chlorella vulgaris) on yksisoluinen makean veden levä, joka sisältää valtavan määrän elimistöllemme tarpeellisia vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, rasvahappoja ja lehtivihreää. Chlorella on mainio proteiinin lähde. Chlorellan nimi tulee sen valtavasta klorofylli- eli lehtivihreäpitoisuudesta (3-5%).

Puhdistamon Chlorella sisältää enemmän proteiinia kuin mitkään muut Chlorellat - 71% painosta. Maku on mieto, joten voit sekoittaa sitä suoraan veteen, viherpirtelöihin ja resepteihisi.
Käyttömäärä: Aloitus: 1 tl / pvä Ylläpitoannos: 1 rkl / pvä Tehokäyttö: 2-6 rkl / pvä
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.