17.8.2013

Unelmaisen pehmeä ja kevyt omenasorbetti

Nyt kun omasta omenapuusta näitä omenoita on riittänyt ja valmiiksi tehtyä, ihanaa vaaleanpunaista omenasosetta on kattilallinen jääkaapissa, ajattelin kokeilla omenasorbettia. Meidän omenapuun omenat on mielestäni yllättävän makeita; tuo sose on oikeasti hyvää ihan sellaisenaan eli ei hirveästi lisämakeutusta kaipaa.

Tähän sorbettiin lisäsin kuitenkin vähän siirappia sillä mielestäni sorbetin kuuluu olla herkkua ja siksikin makeampaa :). Eli suhteuta makeutus omenoiden makeuteen ja omaan mieltymykseesi. Voit myös tosiaan jättää makeutuksen kokonaan pois, niin saat oikein superkevyen herkun :P. Sorbetin tekeminen on muuten yllättävän helppoa!

Tästä tuli kyllä ihan älyhyvää :P.

Kevytsorbetti
Tarvitset:

3,5 dl soseutettuja omenoita (ilman lisättyä sokeria)
3 kananmunan valkuaista
(tai glugoosisiirappia tai tomusokeria)
1/2 tl aitoa vaniljajauhetta

1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on tarpeaksi kovaa kun voit huoletta pitää kulhoa ylösalaisin eikä se valu ollenkaan.

2. Lisää omenasose desilitra kerrallaan vatkaten. 

3. Vatkaa joukkoon puolet siirapista. Tarkista maku. Jos kaipaat vielä lisää makeutta lisää loputkin siirapit tai jopa enemmän. 

4. Vatkaa lopuksi joukkoon vaniljahippuset.

5. Pakasta kannellisessa rasiassa. Katso kelloa koska laitoit sorbetin pakkaseen ja vatkaa seuraavan kerran 30 minuutin kuluttua. Toista tätä kaavaa n. neljä kertaa tai kunnes sorbetti on mielestäsi sopivan kovaa. Voit jättää sorbetin pakastimeen. Se ei kovetu kivikovaksi vaan siitä on helppo pyöritellä palloja suoraan pakkasestakin.

6. Tarjoa ja nautiskele esim. hyvän kirjan, elokuvan tai lempiohjelmasi parissa - tai ihan muuten vain!
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.