24.8.2013

Makuhermoja hivelevät kreikkalaiset lihapullat


Nämä kreikkalaiset lihapullat ovat kaiken vaivan arvoiset. Jossain Stockan vanhassa Exclusive -lehdessä näin taannoin reseptin ja sitä muistellen tein sitten näitä lihapullia. Raaka-aineet ovat yllättäviä ja tuovat ihanan säväyksen pyöryköihin: eipä nimittäin olisi itselleni tullut mieleen laittaa esim. riisiä lihapullataikinaan, saatika raastettua sitruunan kuorta. 

Suosittelen kokeilemaan tölkkisäilöttyjä italialaisia kirsikkatomaatteja: "Mutti, Pomodorini di Collina". 
Ne kuuluvat vakio-ostoslistaani :).

www.pullantuoksuinenkoti.com


4 annosta

Lihapullataikina
400g luomunaudan jauhelihaa (tai lampaan)
1 dl keitettyä riisiä
1 keskikokoinen tai 1,5 pienempää punasipulia
2 valkosipulin kynttä
1/2 dl tuoretta minttua
1/2 dl tuoretta oreganoa
1 raastettu luomusitruuna
1 muna
suolaa, pippuria
Paistamiseen: öljyä ja voita

Kastikkeeseen:
1 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja (400g)
ripaus sokeria
suolaa, pippuria ja tuoretta oreganoa

​1. Keitä riisi. Keitä sitä samalla sen verran, että riittää ruokailijoille myös lihapullien lisäkkeenä. Itse keitin sekaisin tavallista pitkäjyväistä riisiä ja pika täysjyväriisiä.
2. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne öljyssä pehmeiksi.
3. Laita kirsikkatomaatit kattilaan ja puolet kuullotetusta sipulisilpusta niiden joukkoon. Jätä miedolle lämmölle muhimaan. Lisää ripsaus rouhittua pippuriseosta, merisuolaa ja sokeria. Lisää myöhemmin hieman tuoretta oreganoa joukkoon.




4. Valmista lihapullataikina. Laita jauheliha kulhoon. Silppua yritit ja raasta sitruuna ja sekoita jauhelihaan. Lisää loput kuullotetusta sipulisilpusta. Rouhi joukkoon pippuria ja merisuolaa ja sekoita joukkoon myös 1 dl keitettyä riisiä ja lopuksi muna. Sekoittele hyvin sekaisin.


5. Laita pannulle öljyä ja kunnon köntti voita. Pyörittele taikinasta lihapullia ja paista ne maltillisella lämmöllä voi-öljyseoksessa ruskeiksi. Kun lihapullat ovat saaneet väriä, laita ne jatkokypsymään tomaattikastikkeen joukkoon ja jatka lihapullien paistamista. Kun viimeinen erä lihapullia on pannulla ja ruskistettu, kaada tomaattikastike muiden lihapullien kera pannulle ja sekoita varovasti. 
Anna muhia vielä hetki.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tarjoa keittämäsi riisin ja hyvän punaviinin kera!! 
Kerrassaan taivaallista :)!


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.