27.5.2015

Raparperimuffinssit Vaniljatuorejuustosydämellä

Tällä reseptillä tulee ihania, meheviä, muhevia, herkullisia, isoja ja runsaita muffinsseja :P - ja vielä ihan suit-sait-sukkelaan eli nopeasti ja helposti :).

Lämpöisinä olivat aivan ihania - juuri sellaisia mistä tykkään! Ja kylminä - omg - myös ihan taivaallisia! Raparperit leikkaavat ihanasti makeutta ja tuorejuusto tuo spesiaalin fiiliksen ja samettisen pehmeyden muffinssiin. 

Happaman karsastaja voisi lisätä taikinaan vielä puoli desiä sokeria mutta itse en sitä jäänyt kaipaamaan vaan tykkäsin juuri tästä happaman ja makean yhdistelmästä.

Sain taikinan juuri ja juuri mahtumaan 12 isoon muffinssivuokaan. Muutaman lusikallisen jätin kulhon pohjalle (ja söin ;D), kun en uskaltanut enää täydemmäksi vuokia täyttää.

www.pullantuoksuinenkoti.com


Raparperimuffinssit 
Vaniljatuorejuustosydämellä

n. 12 kpl isoja muffinsseja

Tarvitset:
6 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
  0,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
0,5 tl kardemummaa
4 dl täysmaitoa 
1 kananmuna
75 g voita sulatettuna
250 g raparperin paloja
200 g vaniljatuorejuustoa + 1 tl fariinisokeria
pinnalle fariinisokeria

1. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon maito ja muna ja vatkaa hyvin. 

3. Sulata voi ja sekoita se taikinaan. Vatkaa lopuksi taikina vielä täydellä teholla tasaiseksi.

4. Paloittele raparperit pieniksi paloiksi ja sekoita ne taikinaan.

5. Lusikoi taikinaa pari ruokalusikallista paperivuokiin. Notkista tuorejuusto lusikalla sekoittaen ja sekoita joukkoon fariinisokeri.  Lisää jokaiseen muffinssiin teelusikalla tuorejuustoa. Jaa tuorejuusto muffinssien kesken. Täytä vuoat lopuksi lopulla taikinalla n. 2/3 tai 3/4 täyteen ja ripottele muffinssien pinnalle vielä fariinisokeria.


6. Paista muffinsseja uunissa keskitasolla n. 175 asteessa kiertoilmassa n. 30-40 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet pintaan kunnolla väriä ja tuntuvat koetettaessa kimmoisilta. Huomioi, että uuneissa on eroja eli paistoaika voi vaihdella. Itselläni meni n. 35 minuuttia. Mikäli uunisi ruskistaa liikaa tai liian aikaisin, peitä muffinssit paiston aikana foliolla. Voit myös kääntää muffinssipeltiä paiston aikana jos muffinssit ruskistuvat epätasaisesti.

7. Anna muffinssien jäähtyä hetki muffinssipellillä ja siirrä ne sitten ritilän päälle jäähtymään irrallaan tai tarjoa samantien. Nämä muffinssit ovat ihania lämpiminä, joten niitä kelpaakin tarjota heti. Jos joudut säilyttämään muffinsseja, laita ne jääkaappiin. Ovat superherkullisia ja raikkaita myös jääkaappikylminä.

Paras palkinto leipurille on muiden herkuttelijoiden kommentit - kun oikeesti ja aidosti näkee, että leipomuksesta tykätään :). Poikani tuli treeneistä ja sai sitten iltapalaksi muffinssin. Mitään ei puhunut mutta näin, kun nuoli hartaasti vielä muffinssi paperivuoankin ja sitten sanoi: "Vitsit nää on ihan niiiin hyviä. Onhan näitä vielä jäljellä? Saanhan näitä huomennakin?" =D

Vinkki: Täältä löytyy resepti perinteisiin Raparperimuffinsseihin, missä ei ole käytetty tuorejuustoa.

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.