18.5.2015

Jauheliharisotto goes India!

Tämä päivä oli taas yksi niistä päivistä, kun sitä kaivelee kaappeja ja yrittää keksiä lennosta jotain perheelle ruoaksi :). Kuulostaako tutulta? Olisin niin halunnut tehdä jotain broilerista, mutta sitä ei ollut joten nappasin sitten pakastimesta pari pakettia jauhelihaa. Ja koska tyttö kertoi syöneensä koulussa spagettia piti keksiä jotain muutakuin pastaa :o. 

Blogissani on resepti ihanaan Jauheliharisoton ja sitä lähdin tekemään, mutta risotto muuttuikin matkan varrella.. Lopputulos oli intialaistyylinen ja aika kaukana alkuperäisestä mutta myös todella herkullinen. Tässä risotossa käytin tavallista pitkäjyväistä riisiä, sillä risottoriisi oli ihan lopussa.

www.pullantuoksuinenkoti.com


Jauheliharisotto goes India!

500 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 pieni tai 1/2 iso punasipuli
1 iso valkosipulinkynsi
puolikas porkkana
pieni pala kesäkurpitsaa
puolikas suippopaprika
(0,5 kpl chiliä)
mustapippuria ja merisuolaa myllystä
2,5 dl pitkäjyväistä riisiä
n. 2+2+2 dl kiehuvaa vettä
2 dl tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 Fond du Chef kana
1, 5 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl garam masalaa
0,5 tl kurkumaa
1/3 tl korianteria (jauheena)
1 tl basamicoa
120 g mustia linssejä purkista (kypsiä)
3 tl tulista mangochutneytä
0,5 dl paksuhkoa, maustamatonta jogurttia
tuoretta korianteria maun mukaan

1. Hienonna sipulit ja porkkana ja lorauta pannulle oliiviöljyä. Kuullota sipuleita pannulla keskilämmössä hetken aikaa.

2. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista. Ruskista niin kauan, että pannulta on haihtunut kaikki neste pois. Lisää pieniksi paloitellut kesäkurpitsa ja paprika (ja halutessasi chili). Lisää paiston aikana hieman mustapippuria ja merisuolaa myllyistä. (Kiehauta vesi paistamisen aikana vedenkeittimessä).

3. Lisää riisit pannulle ja kuullota niitä hetken aikaa. Kaada ensimmäinen 2 dl vettä pannulle ja aloita hämmentäminen. Lisää Fond du Chef kana sekä tomaattipyree ja jatka hämmentämistä. 

4. Kun riisi on imenyt nesteen lisää jälleen 2 dl vettä. Hämmennä koko ajan. Lisää juustokumina, garam masala, kurkuma ja korianteri.

5. Lisää jälleen vettä 2 dl ja jatka hämmentämistä. Kun vesi on imeytynyt lisää tomaattimurska, balsamico, mustat linssit ja mango chutney. Hämmentele ja lisää tarvittaessa vielä vähän vettä, jos kaikki neste on imeytynyt eikä riisi ole vielä kypsää. Pieni purutuntuma tulee olla mutta riisi ei saa maistua raa'alta eikä tietty olla myöskään liian puuromaista.

6. Lopuksi sekoita joukkoon jogurtti ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja/tai mangochutneytä sekä tuoretta korianteria. 

6. Tarjoa risotto pienellä jogurttinokareella ja korianterinlehdin koristeluna. Raikas salaatti sopii hyvin rinnalle.

Hyvää ruokahalua!
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.