1.3.2015

Tomaattiraita - intialaisen ruoan superhyvä lisuke

Kokkailin viikonloppuna intialaista ruokaa Avaruusasema -blogin reseptillä ja voi että tuli hyvää! Lopputulos ei ollut ihan yhtä herkullisen näköinen kuin alkuperäisessä reseptissä mutta maku oli erinomainen. Vaivaa ruoan eteen sai nähdä ja tähän jos mihin pätee hyvin sanonta 'Ruokaa rakkaudella' - mikä on hyvin kuvaavaa, kun jotain tehdään oikein hartaasti ja kauan. 


Avaruusasema -blogista löytyi myös tomaattiraidalle resepti ja se kyllä kruunasi ruoan. Vähän mukailin reseptiä ja siitä tuli kyllä niin hyvää, että oli pakko laittaa se tänne omaan blogiin myös talteen. Tätä voisi tehdä jatkossa usemminkin lisukkeeksi, vaikka ihan laiskan päivän Uncle Ben's Tikka Masalan kyytipohjaksi ;).Tomaattiraita

250 g kiinteää tomaattia
70 g punasipulia
2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl turkkilaista jogurttia
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
3/4 tl suolaa
3/4 tl sokeria
2 rkl tuoretta minttua
1 rkl tuoretta korianteria

1. Halkaise ja pilko tomaatti pieniksi paloiksi. Jos tomaatissa on paljon kosteaa täytettä, poista se.

2. Laita tomaattikuutiot kulhoon ja sekoita jogurtit joukkoon.

3. Silppua sipuli oikein pieneksi ja huuhtele se siivilässä kylmässä vedessä. Kuivaa sipuli esim. talouspaperilla painellen ja lisää se tomaatti-jogurttiseokseen.

4. Mittaa mausteet joukkoon ja silppua tuore minttu sekä korianteri. Sekoita ja laita jääkaappiin (peitettynä esim. kelmulla tai kulhon kannella) tekeytymään, mieluiten vaikka yön yli. Itse tein tämän kokkauksen aluksi eli ehti tekeytyä vain muutaman tunnin ja hyvää oli silti!

5. Tarjoa esim. intilalaisen ruoan lisukkeena tai miksei jopa perinteisen grilliruoan kanssa.

Ihan mieletön superherkku! Suosittelen!
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.