15.3.2015

Mysli-Raakapallot -Ihania evääksi tai vaikka välipalaksi

Tänään sain inspiksen tehdä raakapalloja tytöille treenievääksi :). Vähään aikaan ei olekaan tullut tehtyä eväspalleroita - eikä edes myslipatukoita. Näistä tuli kyllä tosi hyviä ja ovat siksikin kivoja, ettei näitä lainkaan kypsennetä vaan ainekset vain sötkötetään keskenään.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Sain Ruohonjuurelta testattavaksi Baobab-jauhetta ja Chiarouhetta, joita käytin näihin palleroihin. Baobab-jauhe on hedelmästä jauhettua lähes puuterimaista jauhetta, jossa on jännän kirpeän makea maku. Siinä on paljon kuitua ja antioksidantteja. Baobab-jauhe on muuten aivan ihanaa kylmään veteen sekoitettuna - kuin sitruunaista mehua!

Chiasiemenet ovat taasen jo aika legendaarisia ja varmaan suurimmalle osalle jo tuttujakin. Nyt on markkinoille tullut myös valmiita rouheita, jolloin elimistö pystyy paremmin hyödyntämään tämän superfoodin antimet. Chiasiemenissä on mm. paljon Omega 3:sta. Itse käytän chiasiemeniä päivittäin.

www.pullantuoksuinenkoti.com


6 isohkoa raakapalloa

2 dl mysliä (esim. hedelmä-pähkinä)
2 dl kaurahiutaleita
50 g hunajaa
1 puristettu appelsiini lihoineen/1,25 dl appelsiinimehua
1 rkl Chiarouhetta * (siemenetkin käy)
1 rkl Baobab-jauhetta *
1 rkl sesamsiemeniä
1 rkl kaakaonibsejä
25 g maapähkinävoita (esim. Utekram)
1 tl MCT-öljyä
hyppysellinen suolaa
+n. 3 rkl mantelirouhetta pinnalle

Sekoita kaikki ainekset kaakaonibsejä lukuunottamatta kulhossa sekaisin ja soseuta hieman esim. sauvasekoittimella. Jätä seos karkeaksi. Sekoita lopuksi kaakaonibsit joukkoon.

Muotoile seoksesta n. 6 kpl isohkoja palloja ja pyörittele ne mantelirouheessa.
Laita rasiaan ja jääkaappiin odottamaan käyttöä.

Voit pakata pallot myös valmiiksi vaikka pieniin minigrip-pusseihin. Näin ne on kätevä napata mukaan.

* Tuotteet on saatu testattavaksi Ekokauppa Ruohonjuurelta.


Sain Ruohonjuurelta testattavaksi myös näitä Puhdistamon eväspussukoita, mitkä ovat täynnä terveellisiä ja hyviä naposteltavia. Ihania laittaa lapselle mukaan evääksi tai sujauttaa vaikka omaan käsilaukkuun! Nams!Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.