22.3.2015

Makuhermoja hivelevä Mango-Kookoskana

Andalusian Auringossa -blogista löytyy tämä ihan huikea Mango-Chilikana -resepti, minkä mukaan itse lähdin tätä ruokaa valmistamaan. Ajattelin tehdä reseptin tuplana ja niin melkein teinkin, tosin sitä tuli matkan varrella myös vähän erilainen eli ihan samasta reseptistä ei enää siis ole kyse. Hyvin lähellä kuitenkin ollaan ja kaikki kunnia alkuperäisen reseptin äidille :).

Ruoasta tuli todella hyvää eli Andalusian Erja ei turhaan tätä herkkua hehkuttanut! Koska meilläkin tästä niin tykättiin, niin lisäsin sen myös tänne omaan blogiini, sillä tämä toimii myös samalla omana reseptikirjanani :). Andalusian Auringossa -blogissa on muuten myös ihania viinivinkkejä :P (vink*vink).

Kookosmaitoja ja -kermoja kannattaa vertailla kaupoissa. Pakkauksissa lukee aina paljonko se sisältää kookoksen hedelmälihaa. Kevyissä kookosmaidossa sitä on luonnollisesti vähiten - eli silloin ostat suurimmaksi osaksi vettä - yleensä samaan hintaan. Kookosmaito kannattaa siis aina ostaa tuhtina tavarana ja mieluiten sitten vaikka laimentaa kotona.

Santa Marian kookoskermassa kookospitoisuus on 90%, mikä oli vertailuni paras. Tuhtia tavaraa saat myös, jos käytät purkista vain sen valkoisen osan (yleensä kovettunut erilleen, jos et ravista) ja kaadat veden pois.

www.pullantuoksuinenkoti.com



Mango-Kookoskana
n. 8 annosta

n. 1,1 broilerin rintafileitä tmv. (enemmänkin mahtuu)
2 rkl oliiviöljyä
3 miedohkoa chiliä: 1 punainen, 1 vihreä ja 1 keltainen
reilunkokoinen pala tuoretta inkivääriä (n. 8 cm)
6-8 valkosipulinkynttä
2 rkl currya
0,5 tl kurkumaa
5 kpl vihreää kardemummaa (voi jättää poiskin)
2 limen raastetut kuoret ja puristetut mehut
500 g tuhtia kookoskermaa (esim. Santa Maria)
2 tl soijakastiketta
1 Fond du chef Kana
5 tlk mangososetta (esim. Piltti á 125g)
1 dl kookoshiutaleita
1-2 tl hunajaa
(1 dl vettä)
1 ruukku korianteria
3-4 kevätsipulin vartta
Voita kanojen paistamiseen
Lisäksi tarjolle: chilitahnaa (Santa Maria, Indian tandoor), tuoretta korianteria, kevätsipulisilppua

1. Ota kanat huoneen lämpöön odottelemaan.

2. Hienonna chilit, inkiväärit ja valkosipulit.

3. Pese limet hyvin, raasta kuoret ja purista niistä mehut.

4. Kuumenna öljy pannussa ja lisää pannulle chilit, inkiväärit ja valkosipulit. Kuullota sekoitellen jonkin aikaa.

5. Lisää pannulle curryjauhe, kurkuma ja vihreät kardemummat ja sekoittele hetki. Lisää joukkoon limeraaste ja mehu. 

6. Kaada kookosmaito pannulle, lisää fond-kuutio ja soija ja sekoittele hetki. Tyhjennä mangososeet kastikkeeseen ja lorauta joukkoon vähän hunajaa. Jätä kastike muhimaan 10-15 minuutiksi (hyvä hetki laittaa riisit tulemaan ja kattaa pöytä :). Voit lisätä myös vähän vettä seokseen, jos se sitä tuntuu kaipaavan.

7. Ripottele broilerinfileille suolaa ja mustapippuria ja pyörittele niitä keskenään. Leikkaa esim. keittösaksilla fileet pitkittäin kahteen osaan.

8. Kuumenna erillinen paistinpannu ja ruskista fileenpalaset voissa kevyesti ja lisää kastikkeeseen muhimaan ja kypsymään. Muhimisen lopuksi kerää kardemummasiemenet pinnalta ja heitä pois.

9. Silppua korianteri ja kevätsipuli ja lisää ne lopuksi kastikkeeseen. Silppua niitä myös vähän tarjolle pöytään. Tuore chili on myös kiva lisä ja kaunis ruoan päällä.

Tämän ruoan seuraksi sopii myös tulisuutta lisäämään vaikka Sambal Oelek -chilitahna - ellet sitten käyttänyt jo tosi tulista chiliä alusta alkaen :).
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.