26.12.2014

Tomaattinen Kinkkukastike pastalle - Joulukinkku kiertoon :)

Joulu tuli ja meni ja oli jälleen kerran aivan satumaisen ihana. Ja mikä oli ihan mielettömän hienoa oli se, että saimme valkoisen joulun. Fiilistelykuvia löytyy muutama ainakin instaprofiilistani. Nyt sitten tyhjennetään jääkaappia, nautitaan lopuista jouluherkuista ja aletaan pikkuhiljaa siirtämään katsetta ja ajatuksia uuteen vuoteen.

Joulukinkkua tuppaa meillä jäämään aina yli aika paljon ja yleensä se onkin tullut pakastettua ja käytettyä sitten esim. hernekeitossa lihana. Meillä kun hernekeitto ei ole kuitenkaan niitä hittiruokia (vaikka itse siitä tykkäänkin) niin osan kinkusta käytin tähän pastakastikkeeseen - ja hyvää tuli, suorastaan herkullista :P.

Kinkku on kastikkeessa vähän kanamaisen oloista ja sopii kivasti tomaattipohjaan. Tähän kastikkeeseen sai myös kätevästi upotettua joulupöydästä ylijäänyttä sipulisilppua sekä smetanaa.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tomaattinen Kinkkukastike

loraus oliiviöljyä
n. 1/2 pieni punasipuli hienoksi silputtuna
1 valkosipulinkynsi silputtuna
300-400 g kinkkuviipaleita (ei ole kovin tarkkaa)
500 g tomaattimurskaa (Pirkka, luomu)
n. 2 rkl smetanaa
1 kana Fond kuutio
ripaus meiramia
isompi ripaus oreganoa
mustapippuria
1-2 tl sokeria
loraus (n. 1/2 dl) vettä
pari lusikallista sulatejuustoa

(laita pastavesi kiehumaan, kastike valmistuu pastan valmistuessa)

1. Leikkaa kinkku hyvin pieniksi paloiksi - melkeinpä hienonna. 

2. Lorauta oliiviöljyä kattilaan ja kuullota siinä hetki sipulisilppuja. Lisää joukkoon kinkku ja pyörittele hetken aikaa. Kaada päälle tomaattimurska.

3. Lisää kastikkeeseen fond, pieni ripaus meiramia ja reilumpi ripaus oreganoa. Rouhi joukkoon mustapippuri ja hauduta hetki välillä sekoitellen.

4. Lisää kastikkeeseen smetana ja pari lusikallista sulatejuustoa. Huuhtase tomaattimurskapurkki vedellä ja kaada vesi kastikkeeseen. Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria.

5. Lisää halutessasi vielä pieni loraus pastan keitinlientä ja nauti valitsemasi pastan kanssa. 

Meillä tätä tarjottiin Barillan Spagetin kanssa :P ja hyvää oli! Ja lapsetkin tykkäsivät :).


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.