11.12.2014

Jouluinen Taatelikakku suklaisella twistillä


Siellä täällä on jo jonkin aikaa näkynyt kaikenlaisia joulukakkuja joten oli ihan pakko leipoa itsekin sellainen. Ensin ajattelin, että tekisin viikunakakkua mutta sitten kallistuinkin ah niin ihanaan taatelikakkuun. Tein tästä kakusta jouluisemman version ja koristelin sen vielä ihanalla suklaisella kuorrutuksella.
En millään meinannut malttaa korkata kakkua, kun niin kauniilta se näytti =), mutta voih, onneksi korkkasin - kakku on ihan jumalaista. Jos et ikinä ole tehnyt taatelikakkua suosittelen todellakin kokeilemaan. Taatelit ovat kakussa ihan taivaallisia. Ihanaa, kun tulee Joulu :).

www.pullantuoksuinenkoti.com

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tarvitset:

250 g kuivattuja taateleita
2 dl hehkuviiniä/vahvaa glögiä
2 dl vettä
0,5 mm aitoa vaniljajauhetta
2 tl soodaa
1 dl sokeria
200 g voita
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl piparkakkumaustetta 
0,5 dl mantelilastuja

Kuorruttamiseen:
70 g taloussuklaata
0,5 dl kuohukermaa
0,25 dl hehkuviiniä
10 g voita
3 rkl tomusokeria
1 tl kaakaojauhetta
ripaus vaniljaa
 + mantelilastuja ja pari pehmeää taatelia


1. Keitä taateleita hehkuviini-vesiseoksessa kannen alla välillä sekoittaen kunnes ovat ihan pehmeää ja sakeaa seosta. Sekoita vanilja ja sooda seokseen keittämisen aikana.

2. Vaahdota sokeri ja voi vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten.

3. Lisää jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja piparkakkumauste. Sekoita hyvin.

4. Vatkaa lopuksi joukkoon taatelit ja mantelilastut.

5. Voitele ja korppujauhota vuoka ja kaada seos siihen.

6. Paista 200 asteessa kiertoilmassa n. 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä paiston loppuvaiheessa, jotta kakusta ei tule ylikypsää ja kuivaa. Peitä tarvittaessa foliolla paiston aikana, jotta pinta ei pala tai ruskistu liikaa. Nosta jäähtymään.

7. Kumoa kakku tarjoiluvadille haaleana ja valmista kuorrute. Mittaa kattilaan kerma, hehkuviini ja vanilja kuumenna ne. Nosta kattila liedeltä ja paloittele joukkoon suklaapalat ja voi ja sulata ne nesteeseen. Voit kuumentaa seosta hyvin varovaisesti hiukan, jos tuntuu, ettei suklaat muuten sula. 

8. Nosta kattila taas liedelle hyvin miedolle lämmölle ja sekoita joukkoon kaakaojauhe ja tomusokeri. Vatkaa tasaiseksi.

9. Lusikoi kuorrute valuttaen kakun päälle. Koristele mantelilastuin ja muutamin taatelinpaloin.

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.