27.12.2013

Herkulliset Lakritsi-kermatoffeet

Siis näistä toffeista tuli ihan mielettömän herkullisia! Tein näitä joululahjaksi ja se mitä jäi yli, tuli kyllä itse syötyä nautiskellen. Aivan ihana tuo lakritsin maku - osui ja uppos ainakin ihan mun makuhermoon ;). Ja mikä hienointa, näiden tekeminen on tosi helppoa!

www.pullantuoksuinenkoti.com



Lakritsi-Kermatoffeet

2 dl kuohukermaa
100 g glukoosisiirappia
50 g vaaleaa siirappia
200 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 mm ruususuolaa/merisuolaa
1 mm jauhettua anista
1/2 dl tomusokeria

1. Valitset paksupohjainen teräskattila, missä toffee mahtuu hyvin kiehumaan. Itselläni oli käytössä 1,5 litran Hackmannin kasari.

2. Mittaa kaikki ainekset paitsi tomusokeri kattilaan. Sekoita.

3. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä n. 16-20 min. (itselläni meni tällä kertaa 6/9 kuumuudella keittäen 16 min. Suosittelen 5/9 lämpötilaa.)



4. Keittämisen aikana valmistele vuoka mihin laitat massan. Itse käytin suorakaiteenmuotoista keraamista vuokaa (n. 20x16), minkä kastelin ja leikkasin siihen reunoille nousevasti palan leivinpaperia. Halusin näistä hieman ohkaisempia kuin esim. fudgeista, joten siksi isompi vuoka.

5. Kun seos on kiehunut hiljalleen n. 16-20 minuuttia ota se pois liedeltä. Mikäli epäilet onko seos valmista voit ottaa sitä lusikallisen ja kastaa sen kylmään veteen. Mikäli toffee jähmettyy lusikkaan kiinni ja on muotoiltavissa on seos valmista.



6. Sekoita toffeen joukkoon tomusokeri ja vatkaa kunnolla.

7. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Viileä nopeuttaa toffeen jähmettymistä.

8. Kun toffee on kunnolla jäähtynyt leikkaa se palasiksi. 

ps. Voit maustaa toffee myös voimakkaammin lakritsijauheella, lisätä ripauksen chiliä mukaan ja koristella esim. lakritsin paloin. Myös esim. mantelilastut, pähkinärouhe ja kookoshiutaleet sopivat hyvin maustamiseen.


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.