15.1.2017

Koirakakku syntymäpäiville

Tänä vuonna tyttöni toivoi koirakakkua ja yhdessä katselimme sitten kuvia erilaisista ihanista kakuista. Vaikka kuvia katseleekin ennakkoon on oma kakku yleensä sitten jotain ihan muuta :D. Äitini tuli jo aikaisemmin kylään ja samalla, kun pursottelin kermoja kakun pinnalle annoin äidilleni massaa muoltoitavaksi. Ensin aseteltiin kieli ja sitten, kun äitini asetti silmät tuohon kohtaan alkoi itse kakku muodostumaan kokonaiseksi koiraksi alkuperäisen 'koiran pää' idean sijaan. Ja oikeastaan, tästä tuli varmasti paljon ihanampi näin =).

Tytölläni on ollut koirakuume jo pitkään ja kävimmekin syksyllä katsomassa kummitätini Cottoneita, joten Coton de Tulear -koirakakku tästä sitten tuli, vaikka onhan niitä muitakin ihania, valkoisia pikkunappisilmäkoiria olemassa. Helppoa tekijälle, kun pursotukseen tarvitaan vain yhtä väriä ja toisaalta kakusta tulee myös raikas ja nuo mustat nappisilmät on vaan niin söpöt!

Tästä kakusta ei ole yksityiskohtaisia vaiheohjeita, mutta tässä muutamia tietoja kakusta. 
Kakkupohja on kuuden munan kakkupohja (vieraita 20 hlöä). Osan taikinasta paistoin pienemmässä vuoassa, jotta sain tehtyä pienen kohouman kakun pinnalle. Kakussa on kaksi varsinaista täytekerrosta mutta päällä olevassa 'koirassakin' on muutama täytekerros. Pääasiallinen muoto on kuitenkin muodostettu pursotuksin.

Täytteenä kakussa on mansikkamoussea ja sitruunamoussea, mitkä ovat sovellukset *tämän* kakun täytteistä. (tähän kakkuun tosin lipsahti liikaa lemoncurdia ja kakku oli liian sitruunainen, mutta jos seuraat tuota linkitettyä ohjetta, ei sinulle näin käy :D)

Koristeluun käytin Flora Vispiä, jonka makeutin sokerilla ja jota tukevoitin hieman Sallisen vaniljakreemijauheella. Silmät, nenä ja kieli ovat Wiltonin pinkillä ja mustalla pastavärillä värjättyä valkoista Sallisen sokerimassaa. 

Suloinen, ilahduttava kakku, mikä varastaa varmasti synttärivieraiden huomion ja tekee koirarakkaan sankarin onnelliseksi 💞.

#koirakakku #dogcake #muotokakku #shapecake #cotondetulear

#synttärikakku #birthdaycake #shapecake #whitecake #dogcake #koirakakku

www.pullantuoksuinenkoti.com

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.