18.10.2015

Linssipasta tomaattikastikkeessa

Kokeilin tänään elämäni ensimmäistä kertaa linssipastaa. Tie tämän naisen sydämeen käy kyllä näköjään melkoisen usein vatsan kautta ;) - kuten tälläkin kertaa :D. Tämä punaisista linsseistä valmistettu pasta nimittäin oli todella hyvää ja hyvin lähellä rakastamaani 'ei niin terveellistä' vehnäpastaa. 

Sain pastoja testattavaksi Ekokauppa Ruohonjuurelta ja tämä oli näistä kolmesta ensimmäinen, joka päätyi kattilaani - eikä takuulla viimeistä kertaa. Vihreä linssipasta ja kikhernepasta vielä odottavat testausta. Jos ihastun, on postauksia varmaankin odotettavissa lisää - tai ainakin instassa niitä takuulla hehkutan :). Kuvia pastoista on tämän postaksen lopussa.
Linssipasta kypsyy viidessä minuutissa ja on parhaassa tapauksessa myös todellista pikaruokaa, sillä kastikkeeseen ei tarvitse hirveesti panostaa, koska pasta itsessään on jo niin ravintorikasta. Tässä linssipastassa on nimittäin huikeesti paremmat arvot kuin tavallisessa pastassa. Otin vertailuun kolmivärisen vehnäspiraalipastan tämän rinnalle ja katsokaa näitä lukuja:

Linssipasta / Tavallinen
Energiaa: 334 kcal / 350 kcal
Rasvaa: 2,2 g / 1,2 g
josta tyydyttynyttä: 0,4 g / 0,3 g
Hiilihydraatit: 48,4 g / 71 g
josta sokereita: 1,9 g / 3,2 g
Ravintokuitu: 10,8 g / ei mainintaa
Proteiini: 25 g /12 g


Googlettelin pastojen ravintoarvoja ja jotkut täysjyvä/proteiinipastat pääsevät lähelle näitä lukemia, mutta eivät päihitä linssipastaa. Kuitenkaan - tämäkään pasta - ei taasen pärjää vertailussa viimeksi testaamaani papupastaan sillä papupastojen huikeus piilee hyvin vähäisessä hiilarimäärässä (tosin sokereita on enemmän) ja järjettömissä kuitu- ja proteiinilukemissa. Riippuu tietysti mitä ravintoarvoissa arvostaa mutta oikeasti - järkevää olisi siirtyä näihin terveellisempiin pastoihin nyt, kun niitä on jo hyvin markkinoillakin. Jos missasit tuon postauksen, voit käydä kurkkaamassa sen täältä: Mustapapuspagetti.

Tässä vertailu vielä linssipastan ja mustapapuspagetin välillä:

Linssipasta / Mustapapu Spaghetti
Energiaa: 334 kcal / 353 kcal
Rasvaa: 2,2 g /3,6 g
josta tyydyttyneitä: 0,4 g / 1 g
Hiilihydraatteja: 48,4 g / 15 g
josta sokereita: 1,9 g / 9 g
Ravintokuitu: 10,8 g / 21 g
Proteiini: 25 g / 44 g

Kokkasin itselleni linssipastaa ns. pikaruokametodilla. Ehkä 10 minuuttia meni :) ja hyvää tuli. 

www.pullantuoksuinenkoti.com

Linssipasta tomaattikastikkeessa
1 annos

70 g Luomu punainen linssipasta (Lazzaretti) *
vettä ja suolaa

1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
pala punasipulia suikaloituna
kourallinen lehtikaalin lehtiä silputtuna
1/3 rkl avokadoöljyä
0,5 rkl woksaucea
1-2 dl Luomu tomaattimurskaa
merisuolaa ja mustapippuria
chiliöljyä
Feta-valkosipulituorejuustoa
(oliiveja)

1. Laita keitinvesi kiehumaan ja lisää siihen suola. Kippaa linssit kiehuvaan veteen.

2. Silppua valkosipuli ja sipuli. Hienonna lehtikaalinlehdet (jos olet pakastanut - mikä on kätevää - voi ne murustaa suoraan pannulle). Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen sipulit ja lehtikaali. Sekoittele. Kaada joukkoon woksauce ja tomaattimurska.

3. Kun pasta on kypsää valuta se. Sekoita joukkoon tomaattikastike ja kippaa lautaselle. Laita päälle nokare Feta-valkosipulilevitettä, rouhi pinnalle mustapippuria ja merisuolaa ja jos haluat, voit tuunata makua myös chilioliiviöljyllä (itselläni on sitä suihkepullossa - tosi käteävä maustaa ruokia niin). Mustat oliivit sopivat tähän ruokaan ihan täysellisesti, eli lisää niitä jos haluat.

* Tuote saatu Ekokauppa Ruohonjuurelta testattavaksi.

Ja tässä vielä kuva pastoista. Vasemmalla tässä käyttämäni punainen linssipasta.


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.