25.10.2015

Ihana loma Italiassa, osa 3: Kuvankaunis Lazise

Tässä matkakertomuksen osassa pääset mukaamme Laziseen: Upeaan vanhaan muurien ympäröimään kaupunkiin, mikä sijaitsee Gardajärven itärannikolla. Kaupunkia ympäröivät muurit on rakennettu 1300 - 1400 -luvuilla. Itse kaupungin historia ulottuu jopa 800 -luvulle.Vaikka olemmekin Gardalla olleet jo monesti, oli tämä jalokivi jäänyt ihan meiltä kokematta aiemmin. Olemme muurien ulkopuolelta autolla ohi ajaessa yrittäneet uteliaana päästä katselemaan paikkoja siinä epäonnistuen (autolla sinne ei pääse) joten tällä kertaa otimme ihan asiaksemme mennä lähemmin tutustumaan tähän kauniiseen satamakaupunkiin suunnitelmallisemmin. Autot jätetään parkkiin muurien ulkopuolelle ja kaupunkiin pääsee tosiaan sisään vain kävellen. Ja hyvä niin.


Lazise oli upea kokemus ja monessa kohtaa sai pysähtyä haukkomaan henkeä. Kuvaamisen tarve oli jatkuva, sillä maisemat, talot ja sävyt ym. olivat vaan kertakaikkiaan niin kauniita. Oli todella vaikea valita kuvia tähän postaukseen, sillä niitä on paljon - ja lähestulkoon kaikki ovat omalla tavallaan niin kauniita.

Alla oleva kuva ehkä yksi kauneimmista Lazisesta ottamistani kuvista. Siinä tulee upeasti esiin italialainen arkkitehtuuri ja luonnon kauneus. Auringolaskun värit olivat satumaisen pastelliset ja koristeelliset katuvalot piirtyivät upeasti maisemaan.

Laziseen menimme oikeastaan vain drinksuille ja jädelle - sillä sinne meneminen jäi aikatauluhaasteiden (Kyllä! Niitä on lomallakin :)) vuoksi aika myöhäiseen ajankohtaan ja tästä johtuen, oma kokemuksemme Lasizesta jäi kyllä valitettavan kapeaksi - mutta siltikin elämyksenä kannattavaksi. Kaupungista löytyy ihania ravintoloita, joista suosituimmat näyttivät olevan aikalailla täysiä, joten pöydän varaamista etukäteen kannattaa harkita.

Upea ravintola fiinimpään ruokailuun ja varmasti paikan parhailla näköaloilla varustettuna on kuvassa näkyvä Hotel Classiquen terassi. Itse hotellissakin yöpyminen voisi olla ihana kokemus..


Rantabulevardin kivetykset ovat äärimmäisen viehättäviä. Aallonmuoto sopii kauniisti maisemaan ja oikeastaan kaunisti sitä vielä entisestään.Alla näkyvä Taverna Marconi vaikutti todella houkuttelevalta. Yläkerrassa näkyy myös Hotel Classique terasseineen. Me istuimme kahvilassa vastapäätä Marconia.
Istahdimme tosiaan Taverna Marconia vastapäätä sijaitsevaan kuppilaan, missä vielä oli tilaa ja missä pystyimme ihailemaan auringonlaskua. Kuppila itsessään ei ollut mitenkään erityisen viehättävä, mutta sijainti ja istumapaikat ratkaisivat.

Tässä kuva Hugorino drinksusta ja Gingerino drinkkivalikoimasta. Miehet valitsivat yllätyksellisesti oluet. Gingerino tuntuu olevan hittijuomaa Italiassa - sitä näkee usein ihmisten laseissa. Makunsa puolesta se tuo mieleeni Camparin.


Ja lapset saivat jäätelöannoksensa =).


Pois lähtiessä piipahdimme vielä muutamissa kaupoissa joista alla olevassa kuvassa näkyvä keramiikkakauppa oli täynnä kaikkea ihanaa. Mitään ei kyllä tarttunut mukaan sillä kaikki mtiä himoitsin oli liian isoa ja pelkäsin niiden särkyvän matkalla.

Jäätelöannosten lisäksi piti vielä saada perinteiset tuutit :P. Azzurro värinsä puolesta on jostain syystä ollut aina lasten mieleen. Se maistuu vaahtokarkilta. Italialainen jäätelö vaan on ihan parasta!Linnoitus oli upea iltavalaistuksessa. Siitä oli vaikea saada hyvää ja todentuntuista kuvaa, tämäkin on hieman ylivaloittunut - mutta ehkä tästä saa edes jotain fiilistä siitä, miltä se näytti.

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.