1.3.2014

Parhaat Mokkapalat - paranneltu resepti

Taannoin laitoin blogiini talteen sen maailman parhaimman mokkapalareseptin, mitä Hesarissakin silloin joskus hehkutettiin. Tuota reseptiä käytän itsekin aina, paitsi valmistamisen suoritan eri tavalla. Hioin eilen mokkapalojen 'valmistusprosessia' ja paranneltu versio reseptistä löytyykin nyt - edelleenkin omalta sivultaan blogistani ja nyt myös tästä postauksesta. Tuntuu, että näin valmistaen mokkapaloista tuli vieläkin parempia. Jotenkin niin meheviä ja kosteita - kuten kuvastakin näkyy.

Tällä kertaa laitoin kuorrutteeseen kahvin sijaan maitoa ja pikakahvijauhetta. Kuorrutteesta tulee näin vähän vaaleampaa. Jos haluat tummempia mokkapaloja, voit lisätä kaakaojauheen määrää sekä pohjaan, että kuorrutteeseen. Voimakkaamman kahvin maun saat käyttämässä espressoa tai enemmän pikakahvijauhetta.

www.pullantuoksuinenkoti.com


Pellillinen mokkapaloja:

Pohja:
200 g voita
4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa

Kuorrutus:
50 g voita
1 pkt (500 g) tomusokeria
5 rkl vahvaa kahvia (tällä kertaan laitoin 5 rkl maitoa+1tl pikakahvijauhetta)
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
(+ 1tl maitoa)

1. Sulata voi ja laita jäähtymään.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen munasokerivaahtoon puuhaarukalla käännellen.
4. Sekoita joukkoon voisula.
5. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. (leivinpaperi asettuu pellille hyvin, jos vähän kostutat peltiä vedellä)
6. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jos epäilet kypsyyttä, kokeile vaikka vielä kakkutikulla, ettei taikinaa jää tikkuun. (voit paistumisen aikana valmistaa kuorrutteen)
7. Sulata kuorrutusta varten voi kattilassa ja sekoita muut aineet voisulan joukkoon. Sekoittele vispilällä seosta kunnes se on sileää. Jos seos tuntuu liian jäykältä lisää siihen vaikka vielä tilkka maitoa, jotta siitä tulee notkeampaa (itse tein näin). Pidä seos lämpimänä liedellä levittämiseen asti ja sekoittele välillä.
8. Sekoita kuorrutus vielä nopeasti liedellä ja valuta kuorrutetta kattilasta nopeasti ja tasaisesti uunista tulleen pohjan päälle - levitä loput seoksesta nuolijalla. Huom! Toimi nopeasti! Kuorrute jähmettyy nopeasti, joten ripottele heti nomparellit pinnalle.
9. Paloittele jäähtyneenä.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.