22.11.2016

Maitosuklaalla kuorrutettu Mutakakku -*taivaallista*

Kuulostaa ehkä hieman överiltä mutta se on sitä vain positiivisessa mielessä =). Tämä kakku on siis ihan käsittämättömän hyvää. Sanomattakin selvää, että kakku on makeaa ja siksikin riittoisaa mutta se sulaa suuhun ja vei ainakin minut sinne kuuluisaan 'suklaataivaaseen' :P. Pohjassa on tahmaisuutta ja sitkeyttä ja kuorrutteessa suussasulavaa samettisuutta. Tätä kakku tehdessä panostin suklaisiin, sillä vain hyvällä suklaalla tulee tajuttoman hyvää - huonolla suklaalla varmaan ihan hyvää, mutta samaan sfääriin ei pääse.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tämän reseptin olen aikoinaan napannut Hesarista enkä sitä lähtenyt sen suuremmin soveltamaan. Jotenkin luotin siihen, että tämä on hyvää juuri sellaisenaan ja siksi halusinkin pitäytyä alkuperäisessä reseptiikassa.

*Pohjaan laitoin 72% luomu suklaata ja pinnalle sitä parasta eli Fazerin maitosuklaata.*

Tämä oli tosiaan niiiin ihanaa, että varmasti teen tätä toiste. Uskon, että tästä tulee luottosuklaakakkuni, jota tulee tehtyä aina sopivan tilanteen tullen. Nyt tein tätä isänpäiväksi, kenties seuraavan kerran tätä voisi tarjota hyvälle ystävälleni, kun pitkästä aikaa nähdään =).


Huom! 
Aloita tämän kakun valmistus jo edellisenä päivänä.
Kakkupohja laitetaan jääkaappiin yöksi ja aamulla voit tehdä kuorrutteen,
jonka senkin on hyvä jähmettyä useampi tunti.


Maitosuklaalla kuorrutettu Mutakakku

160 g tummaa luomu suklaata 72% (Pirkka)
200 g voita
1,75 dl vettä
2,5 tl pikakahvijauhetta (luomu)
2 kananmunaa (luomu)
1,75 dl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja (luomu)
1,5 tl leivinjauhetta
1 mm aitoa vaniljaa

Vuokaan: voita

Pinnalle:
125 g Fazerin sinistä
0,75 dl kuohukermaa (käytin vispiä)
1,5 tl kaakaojauhetta (luomu)
1 rkl voita
2,5 dl tomusokeria

Lisäksi: vaniljajäätelöä ja/tai kermavaahtoa (+sokeria,kanelia)


Mutakakku:

1. Pilko tumma suklaa.

2. Mittaa kattilaa voi, vesi ja pikakahvijauhe ja lisää suklaa. Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä hellästi sekoitellen seokseen. (Varo polttamasta suklaata, se palaa herkästi.) Kun kaikki ainekset ovat sekoittuneet, nosta kattila pois liedeltä.

3. Ota kulho esiin ja sekoittele siinä vehnäjauhot ja leivinjauhe sekaisin ja siivilöi ne suklaa seokseen. Hämmennä vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.

4. Vuoraa 19-20cm irtopohjakakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan. Tasoittele pinta.

5. Paista kakkua 200 asteessa uunin alaosassa 18 minuuttia. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä kosteaksi. Anna kakun jäähtyä viileässä ainakin 8 tuntia. 

Kuorrutus:

6. Kun kakku on jäähtynyt kunnolla, valmista kuorrutus. 

7. Pilko suklaa ja kuumenna kerma kattilassa ja lisää siihen kaakaojauhe ja suklaapalat. Nosta kattila liedeltä ja sekoittele kunnes suklaa on täysin sulanut.

8. Pilko voi pieniksi paloiksi ja sekoita se suklaa-kermaan yhdessä tomusokerin kanssa. Sekoittele kunnes seos on tasaista. (tomusokeri on hyvä lisätä vaikka siivilän läpi, niin vältyt kokkareilta ja kuorrutteen valmistus on nopeampaa). 

9. Anna kuorrutuksen hetki jäähtyä ja kaada se kakun päälle aloittaen kakun keskelle jääneestä kuopasta siirtyen siitä sitten reunoille. Nosta kakku jääkaappiin ainakin muutamaksi, jotta kuorrutus jäähtyy.

Tarjoilu:

10. Irrota kakku vuoastaan ja tarjoa se sellaisenaan jäätelön tai/ja kanelilla ja sokerilla maustetun kermavaahdon kera. :P

*Oh my!*

www.pullantuoksuinenkoti.com

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.