7.11.2016

Järisyttävän hyvä Suklaakakku - helposti hyvää

Omg - todellakin, tässä kun tätä kirjoitan lusikoin juuri tätä taivaallista suklaakakkua ja olen todellakin 'totally in heaven'. Järisyttävän hyvää. Pieni pala riittää tätä ihanuutta, joten vaikka kakku on pienehkö, on se hyvinkin riittoisia eli pikku pala tekee jo 'kylläiseksi'.

Tämä kakku on sitkeää, tahmaista, supersuklaista ja samettisen pehmeää eli toisinsanoen melkoisen täydellistä :P.

www.pullantuoksuinenkoti.com


Mutta, kuten otsikostakin voi päätellä, tämä kakku syntyy suhteellisen helposti ja kenties, ehkä vähän 'huijaten' ;). Kaivoin nimittäin kaappini kätköistä yhdestä taannoisesta kampanjasta jäljelle jääneen Kungsörnenin suklaatorttu pakkauksen. Kyseessä on siis yksi näitä kaupan hyllyissä näkyviä kakkuainespakkauksia, joiden avulla on leivonnasta tehtyä helppoa. Olen periaatteessa aina ollut vähän näitä 'valmisjuttuja' vastaan mutta tämän kokeneena saatan sortua ostamaan tätä uudelleen. Tuunasin vähän torttua ja lopputulos oli kyllä niin käsittämättömän hyvä.

Tässä lisämakua kakkuun tulee kirsikkalikööristä, kirsikkahillosta ja mascarponesta. Oi nam!



Ihan pappilan hätävarana tämä ei toimi sillä vaikka torttu valmistuu helposti, paistoaikaan ja jäähtymiseen tulee varata kuitenkin toista tuntia aikaa. 

www.pullantuoksuinekoti.com


Pakkauksessa on hyvä ohje, joten voit tehdä tortun ihan senkin mukaisesti. 
Tässä on oma sovellukseni reseptistä.

Järisyttävän hyvä Suklaakakku

Tarvitset:
1 pkt Kungsörnen Suklaatorttu -aineksia
50 g voita
1 dl kirsikkalikööriä
0,5 dl vettä
0,5 dl kirsikkahilloa
0,5 dl mantelirouhetta

1,5 rkl vettä
1 rkl voita
100 g mascarponea

Vuokaan: margariinia ja korppujauhoja
Koristeluun: suklaanomparelleja ja mantelirouhetta (+kirsikkahilloa)

1. Sulata voi kulhossa, mittaa joukkoon kirsikkalikööri ja vesi. Lisää pussin 1 sisältö ja vatkaa hyvin. Lisää kirsikkahillo ja mantelirouhe ja vatkaa vielä niin, että ainekset sekoittuvat.

2. Voitele ja korppujauhota pienehkö vuoka (halkaisija esim. 20-22cm) ja kaada taikina vuokaan. Levitä tasaisesti. Paista uunissa 175 asteessa  n. 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsää. Kakku saa jäädä (tai on toivottavaaki) sisältä vähän tahmaiseksi.
Anna jäähtyä, irrota/kumoa vuoastaan ja aseta kakku tarjoilulautaselle.

3. Valmista kuorrute. Mittaa kulhoon voi ja sulata se nopeasti mikrossa. Lisää vesi. Sekoita joukkoon pussin 2 sisältö ja vatkaa kunnolla. Lisää lopuksi mascarpone ja vatkaa kuohkeaksi.
Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille ja koristele.
Tarjoa heti tai laita kylmään odottamaan tarjoilua.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.