14.9.2016

Terveelliset Pinaattivohvelit

Uusimmassa Kuntoplussassa oli taas aivan ihania reseptejä. Koska rakastan pinaattia niin katseeni kiinnittyi heti herkullisen näköisiin, lohitäytteisiin Pinaattivohveleihin. 'Näitä on pakko kokeilla' -ajattelin. Ja nyt sitten kokeilin ja kyllä kannatti :).

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tässä postauksessa julkaisemani vohvelitaikinaresepti on tismalleen sama kuin lehden reseptissä. Alkuperäisessä ohjeessa sanotaan kuitenkin, että yhteen vohveliin tulisi kaksi ruokalusikallista taikinaa mutta omaan makuuni se on liian vähän. Oikea määrä per vohveli on mielestäni n. 3-4 rkl, jotta vohveleista tulisi kauniita ja oikean kokoisia.

Täytteet sovelsin itse, teemaa kuitenkin mukaillen. Lehden reseptissä oli täytteenä mm. lämminsavulohta, skyrriä, ricottaa ja ituja. Nekin varmasti herkullisia vaihtoehtoja :P.

Koko perheen ruoka tämä ei välttämättä ole (ei välttämättä siis esim. lasten makuun), mutta itse tykkäsin =). Aivan ihanaa hyvän mielen ja hyvän olon ruokaa :). Runsaproteiinista, vähähiilihydraattista ja gluteenitonta.


www.pullantuoksuinenkoti.com

Pinaattivohvelit

3-5 annosta

Vohvelitaikina:
50 g tuoretta pinaattia (baby)
3 munaa
120 g raejuustoa
2 rkl psylliumjauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
öljyä paistamiseen

Täytteet:
kylmäsavulohta
keitettyjä kananmunia (7min)
raejuustoa
turkkilaista jogurttia
tuoretta tilliä
sitruunamehua
suolaa ja pippuria

Sekoita taikinan ainekset keskenään tehosekoittimessa.
Voitele vohveliraudan pinnat öljyllä (supsutettava öljy on kätevää).
Mittaa kuuman pannun keskelle n. 3-4 rkl taikinaa ja paista kypsäksi. Paista kaikki vohvelet ja pidä ne lämpinä lautasella esim. folion alla.

Keitä täytteen kananmunat samalla, kun paistat vohveleita.

Aseta vohveli lautaselle ja voitele se esim. turkkilaisella jogurtilla, ripottele päälle pilkottua lohta ja raejuustoa, tilliä ja sitruunamehua. Leikkaa kananmuna neljään lohkoon ja asettele lohkot vohvelille. Rouhi vielä vähän mustapippuria ja halutessasi hivenen suolaa. (Kylmäsavulohi on sen verran suolaista, että itse en ainakaan kaivannut suolalisää.) Paina lopuksi toinen vohveli täytteiden päälle ja nauti heti :P.

www.pullantuoksuinenkoti.com


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.