3.9.2016

Suklaamuffinit valkosuklaalla - Oi Nam!

Jos etsit älyttömän hyvää suklaamuffinireseptiä niin ei tarvitse etsiä enää, sillä tässä se on :). Nämä sulavat suuhun, ovat syntisiä ja ah niin herkullisia. Todellakin suklaata säästelemättä. Ja kaloreitahan ei kukaan laske - se on niin poissa muodista ;) :D.

Näihin suklaamuffineihin sovelsin reseptiä The Hummingbird Bakeryn reseptikirjasta. Resepti on muuten lähes sama mutta en vain pystynyt laittamaan niin paljon sokeria ja rasvaa kuin reseptin mukaan olisi pitänyt :D, joten niitä on tässä vähemmän. Tämä on resepti on myös tuplana sillä mielellään sitä kerralla leipoo enemmän. Voit käyttää mitä suklaata haluat. Mielestäni valkosuklaa on kiva, kun tuo vähän väriä muuten niin tummaan muffiniin. Tällä suklaamäärällä sattumiakin tulee mukavasti :D.



www.pullantuoksuinenkoti.com

www.pullantuoksuinenkoti.com

Isot suklaamuffinit 
15 kpl


4 iso kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tummaa kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta
1 mm vaniljajauhetta
3 dl maitoa
250 g voita/margariinia
n. 280 g maitosuklaata (esim. 2 Pandan valkosuklaalevyä)

1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

2. Siivilöi toiseen kulhoon jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilja ja sekoita ne keskenään. (siivilöinti tekee muffinien rakenteesta hienomman - suosittelen)

3. Vatkaa jauhoseosta ja maitoa vuorotellen muna-sokerivaahtoon.


4. Sulata voi ja sekoita se lopuksi puuhaarukalla taikinaan.

5. Paloittele suklaa veitsellä leikkuulaudalla reiluiksi sattumiksi (jätä 15 palaa paloittelematta) ja sekoittele sattumat taikinaan.

6. Asettele muffinipaperit muffinipellille ja jaa taikina tasaisesti vuokiin. Paina jokaiseen muffiniin vielä yksi kokonainen suklaapala sisään.

7. Paista kiertoilmauunissa n. 175-200 asteessa n. 20-30 minuuttia eli kunnes taikinaa ei enää tartu puutikkuun. Jätä muffinit mielummin aavistuksen raaoiksi, sillä silloin ovat mehevimmillään. Eli jos taikinaa tarttuu ihan vähän tikkuun ovat muffinit juuri sopivan meheviä. Ne kuitenkin jälkikypsyvät vielä hetken. Ota muffinit pois pelliltä ja jätä jäähtymään.

Ihania herkutteluhetkiä!

www.pullantuoksuinenkoti.com




Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.