5.3.2016

Hyvän olon projektia ja ruokaa: Soijapapuspagettia

Hyvän olon -projektini on käynnissä edelleen :), mutta hiihtoloma meni sen verran rötväilyksi :D että takapakkia tuli aika lailla - runsaasta liikunnasta huolimatta! Nyt tuntuu, että alkaa kroppa olemaan jo jonkin verran raiteillaan ja tilanne alkaa taasen asettumaan. Koska turvotusta oli sen verran häiritsevästi havaittavissa päätin ottaa kalorienlaskennen omaan ohjelmaani. Tällä kertaa Kiloklubi.fi sivuston sijaan otin kokeeksi käyttöön KuntoPlussan kautta Fooddiary.fi - ohjelman. Ainakin näin ensi tuntumalta vaikuttaa tosi näppärältä ja nopealta käyttää.

Kalorien laskentaa helpottaa huomattavasti se, että kokkaa omat ruoat erikseen. Olen tehnyt esim. niin, että olen paistanut useamman broilerinfileen kerralla ja laittanut rasiaan jääkaappiin - näin ne ovat helposti käytettävissä oman ruoan valmistukseen. Pesto ja esim. tomaattipohjaiset valmiiksi maustetut kastikkeet ovat myös käteviä pikaruokiin. Ja ihan parhaita ovat erilaiset ravintorikkaat 'pastat' mitkä eivät ole vehnäjauhoja nähneetkään (gluteenittomia) vaan ovat valmistettu esim. pavuista, linsseistä tai kikherneistä. Niiden ravintoarvot ovat huippuluokkaa ja ne pitävät olon kylläisenä ja jotenkin vaan niin hyvänä - ja vielä kypsyvät nopeasti. Ja vaikka nämä terveelliset pastat ovat vähän arvokkaampia ostohinnaltaan ei se niin kauheesti haittaa, sillä ne ovat riittoisia - etenkin, kun itselle kokkaa. Yhdessä pakkauksesta tulee monta annosta, kun kerta-annoskoko on n. 40-50g kuivaa tavaraa. Ja mikä hienoa, näitä on alkanut saamaan jo ihan normiruokakaupoista.

Olen jo aiemmin hehkuttanut näitä pastoja (linkki), kun sain niitä testattavaksi Ekokauppa Ruohonjuurelta - ja hehkutan edelleenkin :). Suosittelen todellakin kokeilemaan - varsinkin jos olet kiinnostunut terveellisestä ruoasta, hyvästä olosta ja ravintorikkaista kaloreista.

Tässä yksi pikaruokareseptini. 
Vaikka näyttää vähän värittömältä, pesto maustaa ruoan kyllä niin herkulliseksi ja hyvä olo on taattu.

www.pullantuoksuinenkoti.com


Superterveellinen ja vähähiilihydraattinen päivällinen:
Kypsä broilerinfilee 100 g (165 kcal) (suolaa+pippuria)
Keittämätön Soijapapu spagetti 40 g (136 kcal)
Pesto Genovese 20g/4 tl (98 kcal)
Kirsikkatomaatti 50 g (10 kcal)
Yhteensä: 409 kcal

Ravintosisältö: (kuva Fooddiarystä)

Hiilihydr.
10g

Proteiinia
45g

Rasvaa
17g

Kuitua
9g

Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä ja valuta. Sekoita joukkoon paloiteltu broileri ja pesto. Mausta vielä kevyesti mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. 
Viipaloi mukaan kirsikkatomaatit ja nauti.


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.