27.2.2016

Fajitakset uunissa - Oi niin nam!

Vaihtelu virkistää ja siitä syystä teki mieli kokeilla Fajitaksia tällä kertaa vähän uudella tavalla ja 'Oh my' näistä tuli hyviä :P..  Jotenkin niin paljon parempia kuin niistä perinteisistä. Tietysti tästä puuttuu se yhdessä oman annoksen kokoaminen, kun kaikki on oikeastaan jo valmiiksi tehty, mutta ei se tunnelmaa pilaa. Meidän perheemme kokoontui pöydän ääreen rauhassa syömään valmiiksi lautasille aseteltuja uunifajitaksia ja nämä tosiaan maistuivat myös kaikille ja sopivat oikeastaan aika täydellisesti lauantai-illan yhteiseen ruokahetkeen.

En tiedä sitten pitäisikö näitä kutsua ennemmin burritoiksi tai tortilloiksi, mutta mielestäni uunifajitas on tällä kertaa kuvaavin nimitys :). Näissä ei ole täytteenä créme fraichea eikä smetanaa mutta jos haluat tosi herkkua niin lisää niitä. Turkkilainen jogurtti voisi myös sopia. Ja toki lisukkeeksi voisi vielä lisätä myös guocamolea ja juustona käyttää cheddaria (olisin käyttänytkin jos meillä olisi ollut :)).


Kanatäytteiset uunifajitakset
5 kpl

5 kpl isoja täysjyvä wrap tortilloja
5 kpl broilerin ohutfileeleikettä (n. 500 g)
n. 3 dl salsaa (maun mukaan)
2 isoa punasipulia
1-2 makeaa suippopaprikaa
4 pientä, vihreää grillipaprikaa
1/2 punainen chili
1/2 keltainen chili
(valkosipulia)
Taco -mausteseosta (esim. Old el Paso-pussi)
5 kpl sulatejuustoviipaleita (esim. cheddar)
neitsyt oliiviöljyä (esim. Terra Creta*)
suolaa, pippuria

Pinnalle:
n. 2 dl juustoraastetta
2 dl kevyt ruokakermaa (7%)
0,5 tl suolaa
mustapippuria

Lisäksi:
jalapenoja
salaattia
(guacamolea)

1. Viipaloi sipuli, paprikat ja chilit (ja valkosipuli). Voit paistaa sipulit ensin erikseen, jos joku ei tykkää (kuten meillä) mutta helpoimmalla pääsee kun kuullottaa kaikki kasvikset kerralla oliiviöljyssä.

2. Kun kasvikset ovat hetken aikaa paistuneet ja pehmenneet pannulla lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti ensin toiselta puolelta, käännä ja jatka ruskistamista. Miedonna lämpöä. Mausta tässä vaiheessa fileet taco-mausteseoksella (silleen reilusti vapaalla kädellä ripotellen molemmille puolille). Jätä hetkeksi kypsymään hiljalleen pannuun. Sammuta liesi.


3. Ota vuoka, mihin tortillat mahtuvat käärittyinä rintarinnan. Voitele se oliiviöljyllä. (esim. Terra Cretan supsutettava oliiviöljy on tähän ihan ykkönen!*)

4. Nosta yksi yksi broilerinfilee leikkuulaudalle ja viipaloi se. Aloita fajitaksen kasaaminen. Levitä pohjalle lusikalla salsaa. Asettele tämän jälkeen fileeviipaleet tortillan keskelle. Ripottele siihen päälle kasvikset ja rouhi vielä vähän suolaa ja mustapippuria jos haluat. Revi sulatejuustosta paloja täytteen päälle ja kääräise rullalle ja nosta vuokaan. Jatka muiden fajitasten kokoaminen samaan tapaan ja asettele fajitakset vuokaan rinta rinnan.



5. Mittaa ruokakerma kulhoon ja sekoita siihen 1 dl juustoraastetta ja ripaus suolaa sekä mustapippuria. Lusikoi seos tasaisesti fajitasten päälle ja ripottele lopuksi vielä loput juustoraasteet pinnalle.

6. Paista fajitaksia uunissa kiertoilmassa 200 asteessa ensin 15 minuuttia ja nosta sen jälkeen lämpötila 275 asteeseen ja aseta grillitoiminto päälle. Grillaa kunnes fajitakset ovat saaneet väriä pintaan. Varo polttamasta niitä!

7. Nosta fajitakset vuoasta suoraan lautaselle esim. lastoja apuna käyttäen. Tarjoa vaikka jalapenojen ja kevyen salaatin kera. 

* * *



Terra Creta extra neitsyt oliiviöljy (luomu) on Ekokauppa Ruohonjuurelta saamani testituote. Öljyt ovat täysin jäljitettävissä tilalle, mistä oliivit on poimittu ja missä kyseinen öljy on puristettu. Oma pulloni on kotoisin täältä. Paljon tietoa näistä laadukkaista oliiviöljyistä löytyy Terra Cretan omilta sivuilta eli täältä.

Rakastan tätä supsutusominaisuutta pullossa. Tätä on niin helppo annostella, suihkutella salaattiin, leivän päälle ja tulee myös samalla säästettyä rasvan määrässä. Öljy on muutenkin aivan ihanaa ja aromaattista :P. Suosittelen lämpimästi.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.