25.6.2015

Ihana loma Italiassa - Osa 1

Takana on varmaan yksi parhaimmista lomamatkoista ikinä, mistä saa suurimmilta osin kiittää matkaseuraamme. Ystäväperheemme matkusti myös samaan kohteeseen ja lisäksi meillä oli myös yksi lastemme ystävä mukana matkassa, mikä oli iso ilo omille lapsillemme ystäväperheemme lasten lisäksi. 

Ja mikä oli myös erityisen hienoa oli se, että pääsi aurinkoon ja lämpimään - Suomen kesä kun ei sitä pahemmin ole suonut. Meitä hellittiin Italiassa noin 28 asteen lämpötiloilla, mikä on itseasiassa aika ihanteellista. Kun lämpötilat menee yli 30 asteen, alkaa olo olemaan jo jokseenkin tukalaa - ainakin minulle :).

Kohteena meillä oli siis jälleen kerran Pohjois-Italia :) ja vielä aikalailla samat seudut kuin aiemminkin, mutta tosiaan vähän uusin maustein. Kirjoitinkin viime kesänä jo blogiini pitkän jutun edellisestä reissusta, joten jos Italia matkakohteena kiinnostaa etkä ole vielä tutustunut viimekesäiseen kirjoitukseeni suosittelen lukemaan sen täältä :). Majapaikkamme oli jälleen kerran sama The Garda Village, mistä voit myös lukea lisää edellisestä postauksestani.

Tänäkin vuonna meillä oli viime vuoden lailla mahdollisuus vain viikon reissuun. Toivottavasti ensi vuonna voisimme lomailla pidempään. Nyt pojan fudisharrastus rulettaa aikalailla ja sen ehdoilla lomailtiin tälläkin kertaa. Mutta onneksi pääsimme edes viikoksi lämpimään.


Matkamme alkoi lennolla Helsingistä Müncheniin. Olemme tällä konseptilla matkustaneet jo aiemmin ja kustannustehokkaaksi sekä toimivaksi sen todenneet. Lisäksi vuokra-autokanta Saksassa on parempaa ja vuokrahinnat edullisempia kuin Italiassa. Toki ajomatkalle tulee myös hintaa mutta siinä voi myös samalla nähdä ja kokea uutta ja siksi sekin kannattaa ottaa loman kannalta, eikä vain tykittää täysillä kohteeseen. Esimerkiksi välillä München - Garda on vaikka mitä upeuksia nähtävänä. Erityisen hienoa on, jos on aikaa yöpyä matkan varrella - vaikka kahdessakin kohteessa ja ajaa esim. kiertoteitä varsinaiseen kohteeseen.


Meidän lentomme oli jo aamupäivällä Münchenissä ja tällä kertaa tavoitteena oli kuitenkin ajaa suhteellisen suoraan Gardalle, sillä lomaa oli tosiaan vain tuo viikko. Koska meillä oli tällä kertaa neljä lasta matkassa, vuokrasimme kerralla isomman auton (Mersun Viano) mikä osoittautui kyllä ihan loistovalinnaksi. Lapsilla oli fantastiset tilat takana, meillä edessä aika rauhallista ja matkalaukkujen mahtumisen suhteen ei ollut ongelmia. Mageeta oli myös se, että kyytiin mahtui hyvin myös muita. Kuten jo kerroin, olimme matkassa ystäväperheen kanssa ja tästä autosta oli paljon iloa myös siinä mielessä. Yllä olevassa kuvassa näkyy tämä meidän loman musta dimangi :).

Tässä matkareittimme Saksasta Italiaan. Nopeampaakin tietä pääsee, mutta tätä reittiä pitkin on kauniimmat maisemat :).Ensimmäinen pysähdyspaikkamme oli Garmisch-Partenkirchen. Olemme aiemminkin käyneet kyseissä paikassa mutta vain pikapysähdyksen verran - tuolloin oli ostettava kameraan muistikortti kotiin unohtuneen tilalle :). Tällä kertaa päätettiin tutustua kylään pikkuisen paremmin ja käydä pizzalla :P. Tässä kuvia kyseistä paikasta, mikä vaikutti kyllä todella kivalta kylältä.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Paikallisesta kirjakaupasta kysyimme suosituksia pizzaravintolasta mikä olikin hyvä veto. Emme kyseiseen ravintolaan nimittäin olisi eksyneet ilman ohjeita ja ravintola sekä pizzat olivat kyllä aivan ihastuttavia. Voin todellakin suositella vierailua Ravintola Colosseossa, missä sympaattinen ja superystävällinen tarjoilija osasi muuten suomea. Oli kuulemma aiemmin seurustellut suomalaisen tytön kanssa =).

Ruokalista ravintolassa oli todella kattava - italialaisia herkkuja laidasta laitaan - jo siinäkin mielessä tekisi mennä sinne uudestaan. Kuvassa oma pizzani Pizza Borgo (nam!) ja mieheni valitsi Pizza Diavolan, mikä oli jotenkin ihan käsittämättömän herkullinen. Siinä oli mausteista salamia ja vihreää pepperonia. 

www.pullantuoksuinenkoti.com

Garmisch-Partenkirchenin jälkeen jatkoimme matkaa hyvillä mielin masut täynnä kohti Itävältaa. Itävallassa päätimme pysähtyä pikaisesti Seefeld in Tirol:ssa jäätelöllä. 

Olemme yhdellä toisella reissulla yöpyneet Seefeldissä. Se on viehättävä, pieni kylä - tosin ehkä hieman outo. Edellisellä kerralla, kun kylässä vierailimme emme meinanneet saada ruokaa oikein mistään, sillä todella monet paikat olivat kiinni ja kaikkialla tuntui käyvän vain käteinen, mitä emme olleet osanneet varata tuolloin mukaamme (tästä oppineena meillä jatkossa aina käteistä myös mukana). Ihmisiä oli ihmeen vähän liikkeellä ja butiikkimaiset liikkeet olivat kiinni. Taisi olla sunnuntai päivä, se ehkä syy hiljaisuuteen. Yksi yö siellä oli riittävä - mutta myös kokemuksen arvoinen :). 

Valitsin itselleni muuten jäätelöpalloksi Mozartkugeln -jäätelöä ja se oli ihan järisyttävän hyvää. Sitä oikeastaan jäin kaipaamaan eli jos joskus ohi ajetaan on varmaan jälleen kerran pysähdyttävä tässä Peintner -konditoriassa jäätelöostoksilla :P.

www.pullantuoksuinenkoti.com
Jäätelöistä nauttien jatkoimme jälleen matkaamme kohti Gardaa ja matka sujui pääosin hyvin. Joku ilmeisesti oli tölväissyt autoamme joko Garmish-Partenkirchenissä taikka Seefeldissä, mutta se ei kauheasti aiheuttanut harmaita hiuksia, sillä otimme autoomme nolla -omavastuun. Ikinä ei tiedä mitä automatkoilla tapahtuu. Yhdellä reissulla moottoritiellä jokin lensi tuulilasiimme ja siihen tuli iso halkeama - tällöinkin onneksi omavastuumme oli nolla. 

Pieniä hidasteita matkalla tällä kertaa kyllä oli. Tietöitä ja yksi onnettomuus, mikä lisäsi matkan pituuttaa puolella tunnilla. Onneksi ei ollut kiire mihinkään ja autossa oli tilaa eli olo ei käynyt tukalaksi. Ja hyvää jaksaa odottaa :) ja upeita maisemia katseli mielellään myös vähän pidempään.Vihdoin olimme perillä kohteessa :). Saimme toivomamme huoneiston ja kurvasimme samantien ostoksille läheiseen supermarkettin Maxigrossiin, mikä on ihan lempparikauppamme. Hyvät hinnat ja avarat tilat. Mm. paikalliset yrittäjät käyvät siellä ostoksilla. Lähellä on muitakin kivoja ja tavallisempia ruokakauppoja, joissa on myös kiva käydä hypistelemässä :).

Alla olevassa kuvassa näkyvä Pasquan punaviini oli aivan ihanaa - harmittaa, kun ei tullut ostettua sitä kotiin. Sen vieressä lautasella on carpacciota eli ohueksi leikattua, todella mureaa naudanlihaa missä on päällä rucolaa ja parmesania. Yksi rasia maksoi (lautasella oleva annos - sisälsi lisukkeet) n. 2 euroa! Järisyttävän halpaa. Tätä tuli nautiskeltua useampana päivänä - niin ihanaa se oli. 

Ensimmäisenä päivänä meillä tosiaan syötiin älyhyvää, italialaista raakamakkaraa ja chorizoa, carpacciota ja mozzarellasalaattia - pehmeässä, lämpimässä illassa. Ihan parhautta. I love Italy =).

Tässä on lomamatkareportaasimme osa 1 - menomatka. Jatko-osia tulossa myöhemmin :). 
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.