30.9.2014

Lämmittävä Butternut Kurpitsakeitto

Edellisessä jutussani kerroin kokemuksiani Anton&Antonin valmiista ruokakassista. Tämä resepti on peräisin tuon kassin mukana toimitetusta reseptistä. Tein ruoan ensin ihan reseptin mukaan mutta mielestäni keitto kaipasi kuitenkin vielä lisämakua ja vähän paksuutta, joten tuunasin reseptiä hieman. Lopputuloksena oli aivan ihana ja superherkullinen keitto. Ihana uusi tuttavuus tämä butternutkesäkurpitsa minulle. En ollut ikinä ennen siitä tehnyt mitään.

Tuntui muuten erikoiselta laittaa kanelia noin paljon keittoon, mutta se tosiaan 'katosi' sinne eikä yhtään maistunut läpi - vaikka sitä pelkäsin. Eli kannattaa laittaa tuo suositeltu määrä :).

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tarvitset:

1 rkl öljyä paistamiseen
n. 700 g butternut kurpitsa
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 omena
8 dl kasvislientä
suolaa 
mustapippuria
1,5 tl kanelia
2 dl luomu ruokakermaa
4 rkl lupiinijauhoa (sakeuttamiseen) *
loraus kalakastiketta/oystersaucea
(ripaus cyannepippuria jos haluat tulista) 
1-2 rkl Viola sulatejuustoa
tuoretta korianteria koristeeksi


1. Kuori kurpitsa veitsellä ja kuutioi se. Kuori ja paloittele myös sipulit ja omena. Paista niitä hetki öljyssä pannulla/kattilassa ja lisää sitten kasvisliemi. Anna kiehua hiljaa kannen alla kypsäksi.

2. Lisää kerma ja soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.

3. Lisää mausteet, sulatejuusto, loraus kalakastiketta ja sekoita. Tarkista maku. Lisää halutessasi lupiinijauhoa sakeuttamaan keittoa (tai jotain muuta suurustetta), sekoita tasaiseksi ja anna muhia hetki.

4. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoa.

* Tuote saatu Ekokauppa Ruohonjuurelta.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.