27.9.2014

Anton&Antonin ruokakassi ja ihan parhaat Silakkapihvit


Se tunne, kun saa Anton&Antonin ruokakassin käteensä, on aika mahtava - jotenkin niin ylellinen, haltioitunut ja onnellinen. Ihan kuin olisi tullut joulu keskelle syksyä =). Ihanasti tuoreet ruoat paperikassissa vaikka kotiin toimitettuna, kuin suoraan kaupasta keräiltynä. Kassi pullollaan raikkaita ja hyvälaatuisia tuotteita.

Tämän ruokakassin tilasin testattavaksi blogaajakampanjan innoittama ja olen kyllä todella iloinen, että lähdin mukaan tähän kamppanjaan. 

Ruokakassin sisältö vaihtelee viikoittain. Itse odotin sopivaa viikkoa, jolloin kassin sisältö oli meidän perheelle sopivin. Kauppahalli24 julkaisee joka viikko uuden menun, joten on helppo silmäillä milloin menu on mieluinen. Minun makuuni kaikki ovat olleet mieluisia, mutta tässä tilanteessa, kun pitää ajatella sekä miestä että kolmea lasta ja heidän makutottumuksiaan, on oltava hivenen valikoivampi ;). Itse olen kuolannut vegekassien menuita ja miettinyt jopa, että voisin tilata sellaisen vaikka vain itselleni ;). Neljän hengen vegekassi yhdelle on kuitenkin vähän liikaa. Voisipa vegeruokia tilata tavallisen ruokakassin mukaan. Esim. nyt tarjolla olevan tofuruoan olisin mielelläni tilannut ruokakassiin.

Tilasin neljän hengen ruokakassin töihin, sillä Kauppahalli24:n toimitusalue ei ulotu kotipaikalleni. Tämä toimi kaikesta huolimatta hyvin. Pystyin ajoittamaan kuljetuksen työpäivän loppuun, joten kassi oli helppo nostaa saman tien oman auton takaluukkuun odottamaan kotimatkaa. Ilmatkin olivat jo sopivasti viilenneet, joten ei ollut huolta kylmäketjun katkeamisesta. Lisäksi olin myös varautunut kylmäkallejen ja kylmälaukun kera :). Olipa aika luksusta kurvata töistä suoraan kotiin eikä kaupan kautta, kuten normaalisti =).

www.pullantuoksuinenkoti.com


Ruokakassin mukana tulee reseptit, joiden avulla kokkaaminen on helppoa. Oli mageeta levittää ostoksen kotona pöydälle ja katsoa papereista mitä tänään kokkaisi. Itseasiassa, olin kyllä aika täpinöissäni jo, kun kotiin ajelin kassin kanssa. Oli ihana päästä laittamaan jonkin muun ideoimaa ruokaa ja valmiilla resepteillä! Tällainen vaihtelu piristää arkea huikeasti! Raaka-aineet riittivät ihan kivasti meidän viisi henkiselle perheelle tästä neljän hengen kassista, kun kolme on lapsia.

Tavallisessa kassissa on aina yksi kalaruoka, yksi liharuoka ja yksi kasvisruoka. Kasseja on sekä neljälle että kahdelle hengelle. Vegekassi on toinen vaihtoehto ja siitä löytyy vain neljän hengen vaihtoehto.

Tilaamani kassin menu oli:
Silakkapihvit
Kanafajitakset 
Butternutkurpitsakeitto

www.pullantuoksuinenkoti.com




Ensimmäiseksi kokkasin silakkapihvejä. Oli kiva pitkästä aikaa tehdä niitä! Kala oli todella laadukkaan oloista, tuoretta silakkaa. Mukaan pakatut perunat ja keräkaali olivat myös ihanan hyvälaatuisia ja raikkaita. Koska silakkapihveistä tuli niin älyhyviä, laitan reseptin myös tähän postaukseen. Kanafajitakset menevät testiin vasta tänään ja kurpitsakeitto huomenna.


www.pullantuoksuinenkoti.com

Maailman parhaat silakkapihvit Anton&Antonin tapaan

600 g silakkafileitä
1-2 dl ruisjauhoja tai korppujauhoja
Dijonsinappia (käytin Turun)
tuoretta tilliä
suolaa ja pippuria
1 sitruuna (unohdin)
voita paistamiseen

1. Huuhdo silakkafileet ja leikkaa saksilla evät pois.

2. Laita fileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin ja parita samankokoiset keskenään.

3. Levitä fileille kevyesti sinappia, sirottele päälle vastaleikattu tilliä, suolaa ja pippuria. Yhdistä fileet päällekkäin niin, että nahkapuolet jäävät ulospäin.

4. Kääntele fileet ruis- tai korppujauhoissa ja paista molemmin puolin pannulla voissa rapeiksi.

5. Mausta suolalla ja pippurilla ja tilkalla sitruunamehua. (tämän unohdin tehdä ja silti tuli älyhyvää:))

6. Tarjoa keitettyjen perunoiden, kermaviilikastikkeen ja kaalisalaatin kanssa.

Kermaviilikastike

2 dl kermaviiliä
1/2 dl hienonettua, tuoretta tilliä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
suolaa
hunajaa

Sekoita ainekset ja tarjoa silakkapihvien kanssa.

Kaalisalaatti

Pala tuoretta, raikasta kaalia
Kastike: 
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa ja pippuria

Suikaloi kaali ja kaada päälle kastike. Sekoita.

www.pullantuoksuinenkoti.com

***

Kokemus oli odotukset ylittävä ja vakuutti minut niin, että tulen takuulla tilaamaan ruokakasseja uudelleen.

Kauppahalli24 tarjosi blogaajalle kassin puoleen hintaan ja ilman toimituskuluja.

Yhteistyössä Blogat.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.