11.10.2015

Paras Siskonmakkarakeitto

Tämä on parasta siskonmakkarakeittoa ainakin meidän perheen mielestä :). Ja kyseessä on siis ihan tavallinen siskonmakkarakeitto, mitä hyvinkin voisi kutsua myös nimellä 'Perinteinen Siskonmakkarakeitto'.

Tässä reseptissä ei ole mitään kikkailuja ja hyvää tulee hyvin yksinkertaisesti ja helposti - ja hyvinkin edullisesti. Tällä kertaa siskonmakkarat maksoivat yhden euron per paketti meidän cittarissa - joten todellakin päästiin halvalla :).


Siskonmakkarakeitossa usein on se ongelma, että makkarat katoavat keitosta nopeasti, kun tuppaavat kellumaan pinnalla :). Tästä syystä johtuen laitankin niitä keittoon aina runsaasti. Ja tietty on suositeltavaa, että esim. äiti annostelee keiton lautasille ;), jotta makkaran saalistajan eivät pääse suorittamaan 'kuorimistaan' :D.

Tästä keitosta riittää kivasti kahdelle päivälle tai isolle porukalle. Ainakin meillä tätä syödään myös toisena päivänä.www.pullantuoksuinenkoti.com

Paras Siskonmakkarakeitto

n. 10 annosta
800 g siskonmakkaroita (2pkt)
n. 1 kg yleisperunoita
n. 300 g porkkanoita
n. 250 g palsternakkaa
n. 60 g purjoa
n. 50 g selleriä

1,5 litraa vettä
1 kasvisliemikuutio
1 lihaliemikuutio
mustapippuria
valkopippuria
persiljaa

1. Kuori ja pilko perunat ja vihannekset/juurekset pieniksi paloiksi ja laita kattilaan.

2. Mittaa päälle 1,5 litraa vettä. Lisää liemikuutiot ja rouhi joukkoon vähän mustapippuria. Keitä n. 15-20 minuuttia (keittoaika riippuu kuutioiden koosta, itse teen aina tosi pieniä) kunnes ovat melkein kypsiä. Miedonna lämpöä (esim. 1-10 asteikolla keitin keiton kutosella ja tässä laitoin nelosen). 

3. Aloita siskonmakkaroiden lisääminen keittoon. Leikkaa siskonmakkarat saksilla irti tosistaan. Pursota suolesta pieniä nokareita keiton pinnalle sinne tänne. Varo, etteivät raa'at nokareet kosketa toisiaan sillä tarttuvat helposti yhteen. Sekoittele välillä ja jatka nokareiden lisäämistä. Loppuvaiheessa voit keräillä nokareita kattilan reunoille uusien lisäämisen helpottamiseksi. Lisää lopuksi ripaus valkopippuria ja tarkista maku. Voit halutessasi lisämaustaa keittoa, mutta siskonmakkarat maustavat sitä kivasti ja esim. seuraavana päivänä ne ovat antaneet makuaan keitolle vieläkin enemmän.

4. Tarjoa keitto esim. näkkileivän ja maidon kera.

www.pullantuoksuinenkoti.comCopyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.