14.10.2015

Rapsakat Lehtikaalisipsit

Lehtikaalisipseistä tuli jo jokin aika sitten jo ihan hittiruokaa - eikä mikään ihme, sillä ovathan ne ihan superterveellisiä ja kaiken lisäksi älyttömän hyviä ja ihania naposteltavia.


 Korjasin tuossa ennen kovia yöpakkasia lopun lehtikaalisatoni ja lehtiä tuli tiivis ämpärillinen. Osan lehdistä pakastin (huuhtelin, kuivasin, paloittelin) ja osasta sitten tein näitä sipsejä. Lehtikaaleista on muutenkin kyllä moneksi ja blogistanikin löytyy muutama resepti, missä niitä voi käyttää: 
  Itse tein lehtikaalisipsejä nyt ensimmäisen kerran. Ennen tätä olen muutaman kerran ostanut niitä kaupasta valmiina tuotteina ja ovat kyllä hyviä niinkin :).  Itse tehtynä tulee kuitenkin huikeasti halvemmaksi.

Lehtikaalisipsit on tosi helppoja tehdä. Lehdet vain huuhdellaan, revitään pois paksu ranka ja paloitellaan sopivan kokoisiksi paloiksi. Sitten pyöritellään pienessä määrässä öljyä, maustetaan ja paistetaan. Raps ja rousks - ihania! Ja tooooosi terveellisiä. Voi napsia ihan koska vaan mieli tekee ja superhyvällä omallatunnolla.

Valitsin lehtikaalilehtien öljyksi avokadoöljyn mutta myös neitsytoliiviöljy sopii tosi hyvin - sillä sipsien paistaminen tapahtuu melko miedossa lämpötilassa. Oliiviöljyssä on myös enemmän makua.

Rapsakat Lehtikaalisipsit
1 pellillinen sipsejä

150 g lehtikaalinlehtiä (ruodittu paino)
1 rkl avokadoöljyä
1-2 tl chilioliiviöljyä (tai chilijauhetta)
merisuolaa myllystä
 

1. Pese ja kuivaa lehtikaalin lehdet. Revi ruodit pois ja paloittele lehdet suupaloiksi.


2. Laita noin puolet lehdistä suureen kulhoon, ripottele päälle puolet avokadoöljystä ja chiliöljystä ja rouhi pinnalle merisuolaa. Sekoittele kädellä hyvin sekaisin, jotta öljyt ja suola leviäisivät lehdille tasaisesti. Lisää loput lehdet ja toista sama maustaminen ja sekoittelu uudelleen.

3. Lämmitä uuni n. 120-150 asteeseen (kiertoilma). Levitä lehdet tasaisesti leivinpaperin päälle pellille.

Paista uunissa ylätasolla ja sekoittele lehtiä välillä paiston aikana niin, että kaikki rapsakoituvat (voit laitaa kahdellekin pellille niin ei tarvitse niin paljon sekoitella).

Rapsakoitumiseen tarvittava aika on uunikohtainen, joten seuraa sipsejäsi. Niitä on hyvä sekoitella noin viiden minuutin välein ja paistoaika vaihtelee siinä 15-30 minuutin hujakoilla.

Kun kaikki lehdet ovat rapsakoituneet, ota pelti uunista ja anna sipsien jäähtyä.

Laita lehtikaalisipsit vaikka kannelliseen kulhoon tarjolle, mistä niitä on helppo napsia.
NAMS!

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.