4.10.2015

Suklaiset Kookossokeri-Marengit

Ruoanlaitosta oli jäänyt yli valkuaisia 2 kpl joten ajattelin vihdoinkin kokeilla marenkeja. Sen sijaan, että olisin tehnyt niitä ihan perinteisesti kokeilinkin tehdä niistä astetta terveellisempiä eli korvasin valkoisen sokerin kookossokerilla. Kookossokeri toi näihin marenkeihin jännän lakritsaisen maun. 

Hyvin maistuivat meidän perheelle eivätkä tosiaan kauan pöydällä seisoneet :). Hyvää näissä marengeissa on juuri tuo kookossokeri minkä glykeeminen indeksi on hyvin alhainen eikä se näin ollen aiheuta nopeaa verensokerin nousua ja jyrkkään laskua vaan verensokeri pysyy tasaisempana. Vaikka suklaata näissä myös, on sitä sen verran vähän ettei mitään hypähdystä ja laskua tuntunut.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tällä reseptillä tulee n. 6-7 kpl marenkeja - koosta toki riippuen. 
Mielestäni sopivan kokoisia suupaloja tai kahvin kyytipoikia.

Suklaiset 
Kookossokeri-Marengit

2 kananmunan valkuaista
1,5 dl kookossokeria
ripaus aitoa vaniljaa
25 g tummaa suklaata
ripaus suolaa

1. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa.

2. Valmista marenkivaahto vesihauteessa. Valitse pienehkö kattila/kasari ja siihen sopiva esim. teräskulho. Laita kattilaan vettä ja varmista, että valitsemasi kulho istuu siihen hyvin ja kelluu eli ei osu kattilan pohjaan (jotkut suosivat vesihöyryn käyttöä mutta mielestäni näin on helpompaa :)). Lämmitä vesi kuumahkoksi ja pidä se keskilämmöllä (kiehuva vesi on liian kuumaa).

3. Lisää valkuaiset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella. Lisää sokeria pikkuhiljaa ja lisää vanilja ja suola myös. Vatkaa niin kauan kunnes vaahto on kovaa eikä esim. tipu kulhosta kun käännät sen ylösalaisin. Vatkaaminen voi kestää yllättävän kauan (esim. n. 15 minuuttia).

4. Ota kulho pois kattilasta ja lisää joukkoon suklaa. Sekoita vain muutaman pyöräytys, jotta suklaa ei katoaisi joukkoon. Itselläni melkein katosikin - etenkin, kun kookossokerikin on sen verran tummaa. Lusikoi marenkivaahto pursottimeen ja pursota siitä nokareita leivinpaperin päälle pellille.

5. Paista  n. 100 asteessa n. tunti. Tarkkaile marenkeja ja peitä ne vaikka leivinpaperilla jos alkavat tummumaan liikaa tai ota uunista pois aiemmin, jos tuntuvat pohjista jo kuivilta. Ne tarttuvat leivinpaperiin, joten ole varovainen niitä nostellessa. 

6. Liu'uta leivinpaperi pois pelliltä ja jätä jäähtymään. Irrota marengit lastalla ja tarjoa.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.