3.5.2014

Siis niin herkullinen Jauheliharisotto

Olisin niiiin halunnut tänä viikonloppuna tehdä sitä Hesarin kehuttua parsarisottoa, mutta kun olisin taas ollut varmaan perheen ainoa, joka sitä olisi syönyt, päädyin sitten hieman perinteisempään repertuaariin.  Tosin, kiva kokemus oli tämäkin, sillä en ollut ikinä tehnytkään jauheliharisottoa risottoriisistä perinteiseen risotonvalmistustyyliin. Ja mikä myös aika ihana yllätys, tämä herkku syntyi jopa yllättävän helposti. Tästä risotosta taisikin tulla yksi meidän suosikkiruoka, tai ainakin vähintään tämän kokin lemppari, sillä niin kiva sitä oli tehdä :).

 Tämä oli siis aivan ihanaa, tosi herkullista ja maistui meillä kaikille. Vähän piti sniidailla aromien kanssa eli olisin mieluusti käyttänyt valkoviinietikkaa ja tuoreminttua ronskimmin, mutta oli pakko seiftata, jotta joku ei sitten kummeksuisi jotain aromia ruoassa. Mikäli sinulla ei ole nirsoilijoita pöydässä, suosittelen reippaampaa mintun ja etikan annostelua :).

Reseptin pohja on napattu Keittiökeijulta - kiitos siitä :). Itse valmistustapa, suhteet ja mausteiden käyttö poikkeavat alkuperäisestä reseptistä.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tarvitset:
1 rkl oliiviöljyä
1/2 makea sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
400 g jauhelihaa
2,5 dl risottoriisiä
6,5 dl keitettyä vettä
2,5 dl ruokakermaa 15%
1 Fond du Chef Rich Beef
1 kanaliemikuutio
1 rkl Mutti -tomaattipyreetä
ripaus valkopippuria
suolaa
mustapippuria
1/2 tl basilikaa
1/2 tl oreganoa
1 tl kurkumaa
1 tl valkoviinietikkaa
muutama baby-pinaatin lehti
tuoreita mintun lehtiä

Lisäksi: salaattia missä jääsalaattia, tomaattia, kurkkua, pinaattia ja minttua Taateli-Balsamicosiirapin (ihanaa!) kanssa. Valmista salaatti mieluiten etukäteen, sillä risotto tulisi tarjota heti sen valmistuttua.

Jos haluat voit koristella lautasen oliiviöljyn, omenaviinietikan ja kurkuman seoksella.


1. Hienonna sipulit ja lorauta pannulle oliiviöljyä. Kuullota sipuleita pannulla keskilämmössä hetken aikaa.

2. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista. Ruskista niin kauan, että pannulta on haihtunut kaikki neste pois. Lisää paistoin aikana hieman mustapippuria ja merisuolaa myllyistä. (Kiehauta vesi paistamisen aikana vedenkeittimessä).

3. Lisää riisit pannulle ja kuullota niitä hetken aikaa. Kaada ensimmäinen 2 dl vettä pannulle ja aloita hämmentäminen. Lisää Fond du Chef ja kanaliemikuutio sekä tomaattipyree, basilika ja oregano ja jatka hämmentämistä. 

4. Kun riisi on imenyt nesteen lisää jälleen 2 dl vettä. Hämmennä koko ajan. Lisää ripaus valkopippuria ja kurkuma. Voit käyttää kurkumaa myös enemmän, jos haluat. 

5. Lisää jälleen vettä 2 dl ja jatka hämmentämistä. Kun vesi on imeytynyt jatka ruokakerman lisäämisellä samaan tapaan, koko ajan hämmentäen, loraus loraukselta. Lisää loppuvaiheessa viinietikka ja silputut pinaatin sekä mintun lehdet. Tarkista maku ja lisää vielä viinietikkaa ja minttua jos kaipaat enemmän twistiä. Voit myös hieman rouhia joukkoon mustapippuria ja suolaa, jos tuntuu niitä tarvitsevän. Tässä vaiheessa riisin pitäisi olla jo sopivan kypsää. Pieni purutuntuma tulee olla mutta riisi ei saa maistua raa'alta eikä tietty olla myöskään liian puuromaista. Jos kaipaat vielä nestettä, lisää vielä puoli desiä vettä.

6. Tarjoa risotto heti, vaikka salaatin kera ja koristele oliiviöljy-valkoviinietikka-kurkumaseoksella.


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.