18.5.2014

Upea viikonloppu! Mökkeilyä, pihahommia ja Couscousia :)

Siis ihan mieletön viikonloppu! Kesä sitten tuli vihdoin ja viimein - tai pitäisikö sanoa jälleen - sillä olihan meillä melkein helteitä jo pääsiäisenäkin :). Aivan ihanaa! 

Olimme tyttöjen kanssa mökillä viikonlopun, kun kerrankin oli treeneistä vapaata eikä ollut muutakaan sovittua. Perheen pojat olivat pelimatkalla Saksassa. Lisäksi meillä oli ystäväperheen ihana labbis hoidossa viikonloppuna. Voiko olla enää parempiluontoista koiraa? Niin kiltti ja seurallinen nappisilmä =). 

Oli kyllä kaikin puolin nautinnollista ja rentouttavaa aikaa ja kunnon rasitusta kropalle, kun ehti taas lenkillekin ja sai kuokkia yllinkyllin - sitten sai myös herkutella ehkä vähän paremmalla omalla tunnolla ;). Tässä muutamia kuvia viikonlopulta ja hieman myös kokkailuakin :) - sen verran kuin sitä kaikilta muilta hommilta malttoi köökissä viettämään.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Aamuaurinko, meri ja saunaranta. Tontin kaunein paikka aamuisin.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Hoitokoiramme tähyilee vastarannalle.


www.pullantuoksuinenkoti.com

Vielä saunarantanäkymää. Satumaisen kaunis aamu!

www.pullantuoksuinenkoti.com

Ilokseni huomasin myös, että mustikat ova alkaneet kukkimaan. 
Toivottavasti tulee runsas sato tänä vuonna!

www.pullantuoksuinenkoti.com

Aamulenkin jälkeen hoitokoiramme meni tietysti viilentämään itseään mereen :).


Viikonloppuna ei oikein malttanut olla sisällä kokkailemassa mutta sen verran tsemppasin, että tätä tein. Tällaiset sötkötykset ovat loppujen lopuksi aika helppoa ruokaa. Käytä niitä kasviksia mitä sinulta löytyy ja sitten vaikka couscousia, bulguria tai vaikka kvinoaa. Sopii hyvin lisäkkeeksi esim. lihan kanssa, mutta on myös hyvää sellaisenaa. Itse tarjoilin ensimmäisen päivänä paistettujen broilerin sisäfileiden kanssa ja toisena päivänä grillatun possun sisäfileen seurana.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Hyvää tuli. Ja vielä parempaa tulee, jos teet tämän vaikka päivää aikaisemmin, niin maut ehtivät muhimaan kunnolla. Voit lämmittää ennen tarjoilua tai tarjoilla vaikka kylmänä.

Itse laitoin tähän

couscousia (valmista ohjeen mukaan)
1 paketti vihreää parsaa
1 tuore paprika
1 kesäkurpitsa
2 isoa valkosipulin kynttä
1 makea sipuli
3 kokonaisena säilöttyä, grillattua paprikaa
reilusti raastettua gran padanaa tai parmesania
chiliä maun mukaan
tuoretta minttua
kapriksia

lisäksi: voita, kermaa, rouhittua merisuolaa, valkoviinietikkaa, sitruunaa, pippuria ja Santamarian Wasabi&Sesame maustetta

Joukkoon olisi sopinut hyvin myös korianteri, halloumijuusto (grillattu) tai feta. Ruohosipuli tai kevätsipulisilppu olisi tehnyt myös säväyksen.

- Ensin viipaloin kesäkurpitsan ja ripottelin viipaleiden päälle suolaa ja jätin itkeytymään.

- Parsat tein sen Hesarin parsarisoton ohjeen mukaisesti. Eli keitin ensin vedessä missä oli voita ja suolaa ja sitten valmistin sen parsapyreen. Täältä löydät ohjeen. Parsapyreen lisäsin myöhemmin seokseen. Tämän voi hyvin myös jättää pois, tekee selkeästi haastavamman helposta ruoasta.

- Sen jälkeen laitoin couscousit tekeytymään (käytin loput parsan keitinvedet tähän).

- Sitten paloittelin muut vihannekset ja silppusin mintun. Kuivasin kesäkurpitsan ja paloittelin myös sen.  Tämän jälkeen paistoin vihannekset pannulla voissa ja oliiviöljyssä. Sillä aikaa kun tuorevihannekset paistuivat oli kätevä pilkkoa vielä ne säilykepaprikat ja sekoitella ne couscousin joukkoon mintun kanssa.

- Sitten vain sopivasti pehmenneet kasvikset couscousin joukkoon, parsapyree, mustapippuria, loraus valkoviinietikkaa ja muita makuaineita. Koemaistamista ja lisä maustamista jne. Jätetään tekeytymään ja odottamaan tarjoilua - vaikka seuraavaan päivään.

Tässä vielä muutama kuva viikonlopulta:

www.pullantuoksuinenkoti.com

Toin äidilleni sammaleimuja myöhästyneeksi äitienpäivälahjaksi. Rakenneltiin maitotonkkien viereen tällainen kukkapenkki niille - paraatipaikalle. Toivottavasti menestyvät tuossa ja lähtevät hyvin leviämään.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Äitini oli tehnyt tälläisen oivallisen asetelman kuistin viereen. Tuossa töjöttää vanha puunrunko, jota pitkin hän laittoi köynnöshortensian kiipeämään. Juurella kukoistavat narsissit. Pari muutakin prokkista meillä oli, mutta niistä ei ole vielä kuvaa. Siitä upeasta yrttiveneestä on varmaan vähintäänkin instaan laitettava kuva, jahka alkavat herneet ym. kasvamaan :).

Hoitokoira oli ihan onnessaan. Kävi uimassa moneen otteeseen. Ei pöllömpi hoitopaikka - vaikka varmasti on ihana palata kotiin ja rakkaiden luo! Meille tulee kyllä ikävä tätä murua.

www.pullantuoksuinenkoti.com
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.