24.5.2014

Huh hellettä ja ah ihanaa grilliruokaa: Lempparimarinadi kanalle

Viime aikoina on bloggailut jääneet vähemmälle - ensin ihan muiden kiireiden vuoksi ja nyt taas tämän kesän vuoksi. On tää vaan niin mielettömän ihanaa! Taivaallinen helle ja sen vuoksi ei yksinkertaisesti voi olla sisällä vaan on ihan pakko tonkia puutarhassa ja nauttia muuten auringosta ja lämmöstä :).

Eilen meillä grillattiin ja nauttittiin eteläisen lämpöisestä illasta. Oli ihan sellainen olo, että ei edes ruokaa jaksais laittaa mutta pakko kun oli niin jotain nopeaa sitten. Ja grilliruoka on kyllä monesti juuri tällaista. Saahan siihen toki aikaakin menemään jos jaksaa nähdä vaivaa.

Tällä kertaa jääkaapissa oli kaksi pakettia broilerin ohuita fileeleikkeitä ja kaikenlaisia kasviksia sekä Halloumi-juustoa - mikä on ihan mun lempparia - etenkin kun se on grillissä paistettu rapsakaksi. Nam! Hiilarilisukkeeksi laitettiin vielä myös jotain nopeaa niille jotka sitä kaipaa - Knorrin pastapussista :). Lisäksi vielä grillattuja paprikoita marinadista, kapriksia ja oliiveja. Ja tietty luomuvalkkaria! Tällä kertaa avasin pullon ranskalaista Douce Nature, Chardonnay 2012. Hyvää.

Mutta tämä mun lemppari broiskumarinadi on kyllä hyvää. Tosi helppo! Tarkkoja mittoja ei ole, sillä teen sitä aina ihan summamutikassa. Maistuu kaikille perheessä. Ja sitä voi tuunata ihan vapaasti. Esim. valkosipuli on kiva lisä - tai sitten yrtit tai vaikka intialaiset mausteet.

Laita kanat kulhoon tai pussiin n. tunti ennen paistamista (voi laittaa aiemminkin marinadiin).
Lorauttele, ripottele ja rouhi maustavat aineet kanojen joukkoon. Sekoittele kunnolla ja jätä muhimaan huoneen lämpöön (jos pidempi aika paistamiseen niin sitten tietty jääkaappiin).

Marinadi:
- kunnon loraus sesamöljyä
- loraus soijakastiketta
- kuorittuja sesamsiemeniä
- rouhittua mustapippuria myllystä
- merisuolaa myllystä


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.