25.5.2014

Hellepäivän herkku: Terveellinen Banaani-Suklaa Jäätelö

Jos kesävaatteet ikävästi kiristää tai jos muuten vain haluat herkutella terveellisesti on tässä sinulle aivan ihana korvike perinteiselle, sokeripitoiselle ja kermaiselle jäätelölle. Ilman maitoa, ilman lisättyä sokeria, helposti, ravintorikkaasti ja terveellisesti.

Näitä herkkuja varten kannattaa pakastimessa pitää aina varuilta pilkottua banaania - siitä meinaan tulee ihan älyhyvää jäätelöä. Tietty marjatkin ovat hyviä - ja muut hedelmät, mutta hieman tummuneessa banaanissa riittää makeutta niin, ettei sitä tarvitse enää muulla tavoin lisäillä.

Meillä koko perhe tykkäsi tästä herkusta - lapsia myöden. Edes raakakaakao palat joukossa eivät herättäneet hämmennystä.

Olen muuten ihana rakastunut näihin pähkinätahnoihin. Tähän laitoin Ekokauppa Ruohonjuurelta testattavaksi saamaani Bionan Cashew Nut butteria, jota muutenkin syön aina lusikallisen päivässä. Aamulla yleensä - ihan mun lempiherkku! Näissä pähkinätahnoissa ei ole mitään muuta kuin pähkinää. Ei siis lisäaineita, ei täyteaineita vaan 100% luomu pähkinää. Toinen suosikkini on mantelitahna. Aivan ihanaa myös puuron tai jogurtin kanssa. Herkullisia ovat myös Rapunzelin pähkinätahnat - tosin ovat arvokkaampia kuin nämä Bioanan tuotteet.

www.pullantuoksuinenkoti.com

3 annosta

3 paloina pakastettua banaania
1,5 dl makeuttamatonta, kylmää mantelimaitoa tmv.
0,5 dl kookoshiutaleita
1 rkl raakakaakaojauhetta
1/2 rkl raakakaakao nibsejä

Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita niin kauan, että seoksesta on tulee tasaista. Tarjoa heti.

- T a i v a a l l i s t a -

Jos haluat jäätelöstä samettisempaa, jätä kaakaonibsit pois. Ne ovat rouskuvia ja terveellisiä sattumia tässä jäätelössä. Pähkinätahnaa voi laittaa enemmän ja mantelimaidon voi korvata esim. tavallisella maidolla, kaurajuomalla taikka soijamaidolla. 
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.