29.9.2015

Väriä, Voimaa ja Vitamiineja - Kolmen Veen Aamupuuro

Meillä syödään joka arkiaamu puuroa. Aika pitkään mentiin variaatioilla kaurapuuro, ruispuuro ja neljänviljanpuuro. Yleensä puuron kanssa olen tarjonnut marjoja pakkasesta (kesällä toki tuoreita), välillä on herkuteltu hillon kera ja yksi lapsista haluaa puuronsa silloin tällöin voisilmän kanssa :). No, tässä ei ole mitään erityistä ja mutta mikä innotti minut tekemään oikein postauksen aamupuuroista?  Tadaa!!!.. Spelttirouhe ja Maquimarjajauhe! 

www.pullantuoksuinenkoti.com

Kaapissani oli jo tovin seisonut taannoin ostamani Luomu Spelttirouhe, mitä olen muutaman kerran mm. raakapuurossa käyttänyt kunnes nyt yhtenä iltana sain idean kokeilla lisätä sitä aamupuuroihimme. Laitoin ensin sitä vain puoli desiä likoamaan yön yli pieneen määrään vettä ja tein aamulla puuron samaan tapaan kuin normaalisti, mutta tuolla spelttilisällä. Kukaan perheenjäsenistä ei kommentoinut mitään :) joten totesin testin onnistuneen ja nyt olen kasvattanut jo spelttirouhemäärän yhteen desiin per puuro. Viimeksi laitoin mukaan myös vähän tattarinjyviä. Spelttirouhe ja tattarinjyvät antavat aivan ihanan koostumuksen ja purutuntuman puurolle ja puurosta tulee myös huomattavasti maittavampaa - ja mikä parasta - ravintorikkaampaa!

Toinen The Juttu on tuo Maquimarjajauhe. Sain sitä Ruohonjuurelta testattavaksi jokin aika sitten. Se tuntui alkuun minusta kuitenkin ehkä vähän turhakkeelta, kun pakastin on mustikoita ja muitakin marjoja pullollaan. Ja mustikat kun ovat ihan huippuluokan superfoodia ja vielä kotimaisia. Maqui -jauhe sisältää kuitenkin mustikkaa enemmän polyfenoleita ja antioksidantteja (ehkäisevät tulehduksia ja stressiä) ja mikä siinä nyt erityisesti on ihastuttanut on sen helppokäyttöisyys ja äärimmäisen viehättävä värjäävyys. On nimittäin ihan mielettömän ihastuttavaa ripotella sitä aamulla puuron päällä olevan maidon tai kookosjuoman pinnalle, kun väri muuttuu hetkessä liilaksi =). Sama värivaikutus voi toki olla mustikallakin (en ole testannut) ja siksi voisikin kokeilla esim. ihan kotimaista mustikkajauhoa, mikä on myös huomattavasti halvempaa kuin Maqui -jauhe ja mitä löytyy myös useita eri merkkejä ja variaatioita. 

Kun lisäät puuron päälle vielä rahkaa saat enemmän proteiineja. Chiasiemeniä ei sovi myöskään unohtaa. Voit lorauttaa myös MCT-öljyä puuron päälle. Se on mautonta ja sopii hyvin puuron kanssa syötäväksi ja tuleepa siinä samalla sitten nautittua päivän paras rasva-annoskin :).


www.pullantuoksuinenkoti.com

Väriä, Voimaa ja Vitamiineja
Kolmen Veen Aamupuuro
n. 5 annosta

1 dl luomu spelttirouhetta
n. 2 dl kaurahiutaleita
n. 2 dl ruishiutaleita
vettä
kevytmaitoa/kookosjuomaa/mantelijuomaa
0,5-1tl suolaa
n. 1,5 dl kotimaisia mansikoita viipaleina
n. 2,5 dl kotimaisia mustikoita
n. 2,5 dl kotimaisia mustaherukoita
n. 5 rkl rasvatonta maitorahkaa
n. 2,5 tl chiasiemeniä/chiarouhetta
n. 2,5 tl Maquijauhetta *
hunajaa/steviaa
(mantelitahnaa ja/tai MCT-öljyä)

1. Mittaa spelttirouhe kattilaan. Huuhtele tattarinjyvät juoksevan veden alla ja lisää ne kattilaan. Mittaa n. pari desiä vettä rouheen ja siemenien päälle ja sekoita niin, että peittyvät veteen kauttaaltaan. Aseta kattilan kansi päälle ja jätä odottamaan aamua.


2. Aamulla lisää vettä kattilaan niin, että kokonaismäärä on noin litran. Kuumenna kiehumispisteeseen.

3. Lisää joukkoon kaura- ja ruishiutaleet. Sekoita. Muhita hetki keskilämmöllä ja laske sitten lämpöä vielä. Puuro kypsyy hyvin miedolla lämmöllä. Meillä on asteikko 1-10 ja itse haudutan puuron kakkosella.

4. Kun puuro alkaa paksuuntumaan notkista sitä esim. kevytmaidolla. Voit joutua lisäämään maitoa muutamaankin otteeseen. Lisää suola kypsentämisen aikana ja tarkista maku. Sekoittele puuroa aina välillä.


5. Jaa puuro lautasille. Aseta puurojen päälle vähän mansikoita, 0,5 dl mustikoita ja 0,5 dl mustaherukoita per lautanen, marjojen päälle nokare maitorahkaa ja siihen päälle n. 0,5-1tl chiasiemeniä tai -rouhetta. (Itse tykkään käyttää jäisiä tai tuoreita marjoja. Jäiset ovat ihanan raikkaita!)

6. Valuta puuron reunoille marjojen ympärille esim. kookos-mantelijuomaa (ihan parasta!) ja ripottele sen päälle maquijauhetta n. 1/2 tl. Makeuta hunajalla tai nestemäisellä stevialla. 

Vinkki: Vielä herkumpaa saa jos lisäät puuron päälle hieman mantelitahnaa :P (pähkinä/mantelirouhekin käy). Itse olen ihan koukussa mantelitahnaan ja Rapunzelin mantelitahna on ihan parasta. Se on vähän kalliimpaa, mutta sijoitus palkitsee koostumuksen ja maun myötä.

* Testituote Ekokauppa Ruohonjuurelta
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.