7.9.2015

Se parempi Vispipuuro

Saimme äidiltäni puolukkatoimituksen mökiltä: monta pussillista punaisia, valmiiksi perattuja, ihania ja herkullisia puolukoita. Kiitos Äiti =).  Tästä innostuneena oli pakko pyöräyttää vispipuuroa pitkästä aikaa. Kaapissani on ihania maalaistorilta ostettuja täysjyvämannaryynejä, jotka sitten kannustivat tekemään vispipuurosta kerralla vähän terveellisemmän ja ehkä hivenen muutenkin tuunatun version.  Ja tosi herkkua tuli!

Puuron makeutin kookossokerilla (mitä sain vihdoin ja viimein jälleen ostettua) ja lisäsin myös joukkoon vaniljaa, kanelitangon sekä kookosta - niin ja myös hieman mantelijuomaa. Puuro ei vatkaudu niin kuohkeaksi kuin perinteinen vispipuuro, mutta hyvää on joka tapauksessa - ja paljon terveellisempää :).

Voit toki halutessasi käyttää muutakin sokeria ja mantelijuoman sijaan tavallista maitoa. Huomio, että kookossokeri on miedomman makeaa kuin ruokokidesokeri tai tavallinen sokeri. Tarkista maku ja makeuta halutessasi lisää.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Se parempi Vispipuuro

1 litra vettä
4 dl puolukoita
1 mm aitoa vaniljajauhetta
1 kanelitanko
1 dl kookoshiutaleita
2 dl kookossokeria ja/tai ruokokidesokeria
2 dl täysjyvämannaa
1 dl mantelijuomaa/kookosjuomaa

1. Kiehauta vesi ja puolukat, lisää vaniljajauhe ja kanelitanko. Keitä n. 10 minuuttia välillä sekoitellen.

2. Vispaa joukkoon sokeri, kookoshiutaleet ja mannaryynit. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia lähes koko ajan sekoitellen. (Lisää makeutusta halutessasi). Lisää mantelijuoma loppuvaiheessa joukkoon ja jätä puuro jäätymään ja laita jääkaappiin kylmenemään ja odottamaan vispausta.

3. Vispaa puuro siis mieluiten, kun se on jääkaappikylmää - silloin se vispautuu parhaiten. Täysin kuohkeaa tästä ei kuitenkaan tule, mutta koostumus paranee vispaamalla. Puuron voit vispata myös lämpimänä tai jättää kokonaan vispaamatta, niinkin se on ihan hyvää.

4. Tarjoa mantelijuoman/maidon ja puolukkasattumien kera. Puolukat napsahtelevat kivasti suussa ja tuovat hauskaa purutuntumaa :).

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.