2.9.2015

Hyvän mielen Kookos-Puolukkapiirakka

Tämä vuosi jos mikä on näköjään ollut ihan loistava marjavuosi. Mustikat ovat jo vähän niin kuin mennyttä mutta nyt voikin siirtyä puolukoiden pariin. Itsekin poimin niitä mökiltämme viikonloppuna pari kulhollista ja meillä onkin sitten tässä päivittäin syöty puolukoita aamupuuron kanssa, smoothiessa ja jogurtin kera. Aivan ihania ovat. Muutama mustikka sattui mukaan myös, kun olivat siinä puolukoiden vieressä niin tyrkyllä :).

Tällä kertaa teki mieli kokeilla tehdä terveellisempää piirakkaa ja tällainen siitä nyt sitten tuli. Pohjataikinasta tuli niin älyhyvää, että olisi tehnyt mieli syödä se raakana jo sellaisenaan ;) ja itse piirakkakin osoittautui kyllä todella herkulliseksi - jopa mieheni tykkäsi ;D. Ja tätähän piirakkaa voi soveltaa myös muillakin marjoilla. Puolukat tuovat ihanaa kirpeyttä, makeampaa tulee vähemmän kirpakoilla marjoilla - ja miksei myös hedelmillä

Perinteisen ja helpon puolukkapiirakan ystäville löytyy myös ihana ja vielä kaikenlisäksi superhelppo 'kaikki vaan sekaisin' -piirakkaresepti täältä (klik).

www.pullantuoksuinenkoti.com

Kookos-Puolukkapiirakka

Piirakkapohja:
2 dl kookoshiutaleita
1 dl pikakaurahiutaleita
1,5 dl spelttijauhoja (puolikarkeita)
75 g kookosöljyä (neitsyt)
1/4 tl vaniljajauhetta
3/4 dl juoksevaa hunajaa
1 kananmuna
1/4 tl kanelia
1/4 tl kardemummaa

Täyte:
3 dl puolukoita
1,5 rkl perunajauhoja
2 rkl hunajaa
ripaus vaniljajauhetta

Pinnalle:
2 dl paksua kookosmaitoa
1 kananmuna
0,5 dl ruokokidesokeria
ripaus vaniljajauhetta

vuokaan kookosöljyä
pinnalle juoksevaa hunajaa, marjoja ja kookoshiutaleita


1. Sulata kookosöljy mikrossa, jos se on jähmettynyttä. Mittaa pohjataikinan ainekset kananmunaa lukuunottamatta tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita vielä uudelleen.

2. Levitä pohjataikina voideltuun vuokaan ja reunoille. Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

2. Mittaa puolukat, perunajauho, hunaja ja vaniljajauhe monitoimikoneeseen ja sekoita niin, ettei kaikki puolukat rikkoudu vaan seos kevyesti murskaantuu. Levitä seos kuumalle piirakkapohjalle.

4. Sekoita kananmuna kookosmaitoon ja mittaa joukkoon sokeri sekä vaniljajauhe. Lusikoi seos marjojen päälle tasaisesti. 

5. Ripottele pinnalle vähän marjoja, muutama raita hunajaa ja ripaus kookoshiutaleita ja laita uuniin vielä n. 30-40 minuutiksi. Anna jäähtyä ja nauti.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.