4.9.2014

Terveelliset ja vähäkaloriset Banaanikeksit

Näistä terveellisistä kekseistä tuli pehmeitä ja meheviä. Alkuperäisessä reseptissä mainostettiin kekseissä olevan kaloreita n. 35 per keksi. Itse en tehnyt tarkistuslaskentaa tuolle, mutta jo aineksista päätellen voi arvata, ettei niissä ihan hirveästi energiaa ole. Kekseihin lisäämäni suklaanapit sopivat niihin kuin nenä päähän - ja tuskin lisäsivät merkittävästi energiamäärää. Pikkuisen muokkasin alkuperäistä reseptiä mm. mausteiden määrää pienentämällä ja makeutusta lisäämällä. Yllätyksekseni meillä kaikki tykkäsi näistä kekseistä ja 20 keksiä katosivat yhden päivän aikana ;). Keksit ovat gluteenittomia sekä maidottomia. 

Bongasin tämän reseptin Instagramin kautta käyttäjältä @applestozoodles ja sitä kautta löysin myös aivan ihanan blogin Apples to Zoodles

Nämä ovat todella helppoja tehdä!

www.pullantuoksuinenkoti.com
20 kpl

2 banaania
2 kananmunaa
0,5 dl kananmunanvalkuaisia (n. 2 munan valkuaiset)
4 tl kookosöljyä
1 mm vaniljajauhetta
1 tl kanelia
2 rkl kookosjauhoja
1/2 tl inkiväärijauhetta
1/2 tl muskottipähkinää
2 mm steviaa (käytin Hermesetaksen nestemäistä Steviaa)

Leivinpaperin voiteluun kookosöljyä.

Vaihtoehtoisia makuaineita: suklaapaloja, rusinoita, taateleita, kookoshiutaleita.


1. Laita kaikki aineet (makuaineita lukuunottamatta) monitoimikoneeseen ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää lopuksi halutessasi joukkoon jotain makuaineista. Jos käytät suklaapaloja, älä jauha niitä seoksen vaan asettele niitä muutama koristeeksi pinnalle.

2. Laita leivinpaperi leivinpellille ja voitele se kevyesti kookosöljyllä. Nosta ruokalusikalla taikinanorkareita (taikina on aika löysää) leivinpaperille, koristele makuainen ja paista n. 20 minuuttia 200 asteessa, kunnes keksit ovat saaneet vähän väriä pintaansa. Jos haluat niihin hieman rapeutta, aseta ne hetkeksi grillivastusten alle ja nosta lämpöä - mutta varo, etteivät ne pala. 

Suklaanapeilla kuorrutetuille kekseille ei ehkä grillaus toimi, sillä suklaa palaa helposti ennen kuin keksi rapeutuu.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.