20.9.2014

"Kahvin tuoksun ma tunnen" - Aromikasta Lakkakääpäkahvia maistellen

Sain Ekokauppa Ruohonjuurelta maisteltavaksi Living Earthin Reishi Coffeeta eli Lakkakääpäkahvia. Kahvi paahdetaan Suomessa patentoidulla menetelmällä, mikä tekee kahvista vähemmän happaman ja kun siihen vielä lisätään tuplauutettua lakkakääpäuutetta tekee se kahvista vähähappoista ja vatsaystävällistä. Kahvista tulee samalla myös pehmeämpää ja puhtaampaa. 

Reishi eli lakkakääpä on vuosisatoja käytetty lääkinnällinen sieni ja vahva antioksidantti, joka on tunnettu monista terveysvaikutuksistaan. Pakkauksessa sanotaan sen mm. tasapainottavan kahvin vaikutuksia kehossamme.  

Itse kahvipavut ovat kotoisin Nicaraguasta. "San Juan del Rio Cocon kahvialueella kasvanut, huippulaatuinen nicaragualainen kahvipapu on makean sitruksinen, kypsän päärynän sekä hunajan vivahteinen. Tasapainoinen ja keskivahva kukkaisaromi sekä suklainen jälkimaku takaavat Nicaragua Rio Cocon tyylikkyyden. Rio Cocon on laadukasta SHG (Strictly High Grown) kahvia. 95 % Nicaraguan kahvista on "varjossa kasvanutta", mikä vähentää torjunta-aineiden tarvetta. Alkuperäispuut ja viljelijöiden hoitokäytännöt ylläpitävät ekosysteemiä, joka tukee biodiversiteettiä sekä maaperän ja veden säästämistä."

www.pullantuoksuinenkoti.com

Molemmat maistelemani kahvit ovat keskipaahtoista kahvia. Toinen on espressojauhatuksella ja toinen suodatinjauhatuksella. Jo pussin suusta tuoksuttaessa espressokahvi tuoksuu ihan taivaalliselle. Suodatinkahvi jää jo tuoksutestissä merkittävästi espressokahvin varjoon.

Keitin molemmat kahvit perinteisesti Moccamasterilla - eli suodatinkahvin tavoin. Vaikka Bialettin keittimellä tulee erinomaista espressoa niin Moccamasterilla pystyy keittämään kerralla vähemmän - ja kahvia säästyy ;) ja makukin miellyttää.

Koska tykkään tummasta, espressotyyppisestä kahvista, on näistä kahdesta tämä espressojauhettu kahvi ehdoton suosikki. Maku on huomattavasti intensiivisempi ja tummempi kuin suodatinjauhetussa versiossa. Kahvi tuntuu todella täyteläiseltä ja jopa paksulta suussa. Maku on ihastuttavan pyöreä ja suklainen. Ja pehmeä. Erinomaista kahvia! Suodatinkahvi on pehmeää mutta makukokemus jää laimeahkoksi. Ei mielestäni merkittävästi eroa perinteisistä suodatinkahveista. Mutta jos vatsa reagoi kahviin herkästi, on tämä silloin varmasti hyvä valinta.

Tätä espressokahvia tulee varmaan jatkossakin löytymään keittiöstäni. Vaikka tuote onkin tyyriin puoleinen (250g pakkaus 9,95€), niin jos tosiaan keittää yhden kupin silloin ja toisen tällöin omiin herkkuhetkiin, ei hinta ole paha. Tuote on kuitenkin niin hyvä, että siitä voi mielestäni maksaa myös vähän enemmän. Hyvästä suklaastakin joutuu monesti maksamaan vähän enemmän - sama pätee hyvään kahviin ;). 


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.