29.5.2014

Energiapalloja, riisiprotskua ja lempijuomapullo

Protskusta puhutaan nyt joka puolella. Ei sinänsä turhaan, sillä kaikki tämä keskustelu, hypetys ym. ohjaa meitä ravinnollisesti hyvään suuntaan. On tosi positiivista, että on alettu ymmärtämään yhä enemmän mitä ravintomme pitää sisällään ja mikä on oikeasti hyvää ja mitä kannattaa syödä milloinkin. Asioista ollaan kyllä montaa eri mieltä.. Joku suosittelee hiilareita ennen treeniä ja protskua treenin jälkeen ja joku taas protskua ennen treenejä. Hiilareita on hyvä kuulemma syödä iltapalaksi, niin uni tulee paremmin. Protskua aamulla reilummin niin ei tule heti nälkä. Toinen taas sanoo, että hiilarit olisivat aamulla parempia.. - eli en oikein tiedä mitä sitä uskoisi :). Mutta jos vaikka söisi molempia sopivassa suhteessa.. Itse olen kyllä huomannut, että protskut pitävät hyvin nälkää ja auttavat jaksamaan.Näitä hauskoja palleroita sain Ekokauppa Ruohonjuurelta maisteltavaksi. Palloissa on mukavasti energiaa ja ne ovat hyvää täynnä, joten piti odottaa sopivaa tilaisuutta niiden nauttimiseen. Toisen palloista eli tämän Coconut&Macadamia Protein Blissin söin töissä, jotta jaksoin pitkän päivän. Toinen eli tämä Peanut Protein Blass taas oli kätevä käsilaukussa kaupungilla, kun nälkä pääsi yllättämään eikä ehtinyt mihinkään sen kummemmin syömäänkään. Tuo maapähkinäpallo oli mielestäni paremman makuinen kun taas kookospallero ei ollut ihan mun mieleen. Näitä on myös muita makuja ja olisi kyllä kiva jos tällaisia olisi aina käsilaukussa kaiken varalta! Vähän ehkä tyyriitä mielestäni, mutta kompakteja ateriankorvikkeita. Energiaa yhdessä pallossa on laadusta riippuen n. 160-210 kcal, protskuja 9-14g. Ei keinotekoisia säilöntäaineita, aromiaineita tai väriaineita. GM-vapaita.  Tästä Juvel Aqua -juomapullosta on muuten tullut ihan mun lemppari. Aluksi se tuntui aika heppoiselta ja ei niin laadukkaalta, mutta nyt käytössä olen siihen oikeasti tykästynyt. Siitä on kiva juoda, aktiivihiilisuodatin suodattaa veden raikkaaksi (tosin meilläpäin ainakin kraanavesi on tosi hyvää) ja vesi pysyy pullossa myös tosi hyvänä. Veteen ei tule mitään sivumakuja, mitä monista pulloista tulee. 

Pullon suodatin tulee vaihtaa n. 2 kuukauden välein tai 150 litran jälkeen. Tämä on ehkä se haastellisin osuus. Mistä muistaa koska suodattimen vaihtoi taikka paljonko pullosta on juonut? Lisäksi olisi kiva, jos suodattimen sijaan voisi käyttää myös tavallista suutinta, jos suodatustarvetta ei ole. Tällaista korkkia vain ei taida olla tarjolla tähän pulloon. Suodattimia saa tilata erikseen ja suodatin maksaa noin puolet pullon hinnasta. Pullo on kuitenkin edullinen hinnaltaan, joten ei kauheasti kirpaise. Oman pulloni sain siis Ruohonjuurelta juuri tätä testiä varten. Pitänee kohta tilata uusi suodatin sille. Ajattelin ottaa pullon mukaan kesällä lomareissulle - siellä tuo suodatinominaisuus on varmasti onnen omiaan. Pullo on BPA-vapaa.Olen testaillut myös tällaista Puhdistamon mahtavaa suklaanmakuista riisiproteiinijauhetta. Tosi hyvä maku! Eikä mitään ylimääräistä. Tämä on siis puhdas tuote ilman täyteaineita yms. Ja sen kyllä maistaa.  "Jauhe on runsasproteiininen (70%) mutta pelkän proteiinin lisäksi se sisältää vitamiineja, mineraaleja ja terveellisiä laadukkaita rasvoja". Proteiinia yhdessä annoksessa on peräti 35g!

Meillä isommat lapsetkin tykkäsivät tästä! Vähän pisti mietityttää saako tällaista juottaa lapsille/nuorille mutta kun raaka-aineet ovat kaikki luonnosta, niin miksi ei? Syöhänhän ne maitorahkaa ja kaikkia näitä proteiinirahkoja yms. myöskin. Energiajuomat yms. ovat meillä kyllä pannassa ja yritän kaikessa muutenkin johdattaa lapsia oikeille poluille ravintovalintojensa suhteen - vähemmän hyvällä menestyksellä tosin ;).

Tässä testaamassani tuotteessa on vielä pakuriuutetta, mutta se jouduttiin poistamaan tuotteesta. Tässä ilmoitus kyseistä asiasta Puhdistamon Facebook sivulta.

"Pakurikääpäuute oli tarkoitettu tuotteeseen mahdollisten palautumista edistävien vaikutustensa vuoksi, mutta koska tuote lasketaan lainsäädännöllisesti tavanomaiseksi elintarvikkeeksi eikä ravintolisäksi, tuotteessa ei saa olla pakuriuutetta ollenkaan. Pakurikääpäuutetta saa nykylainsäädännön puitteessa käyttää vain tee-tyyppisissä tuotteissa tai ravintolisissä."


Tässä riisiproteiinijauheessa on aika paljon energiaa (yhdessä 50 gramman annoksessa 200 kcal), joten kannattaa miettiä mihin saumaan sitä juo - etenkin jos joudut tarkkailemaan painoasi. Jauhe ei paksuunnu vedessä eli juomasta tulee litkua, ellei sitten sekoita jotain muutakin joukkoon. Maku on kuitenkin hyvä. Itse ehkä kaipaisin vähän smoothiemaisempaa koostumusta ja voihan tätä tosiaan smoothien joukkoon laittaa. Sopii suklaisen makunsa vuoksi varmasti hyvin moniin, etenkiin hedelmäisiin smoothieihin.

Joudun itse miettimään aika lailla energiansaantiani ja siksi tämän käyttö on valitettavasti jäänyt vähemmälle. Suosin enemmän Pumpkin seed - proteiinijauhetta, sen vähäenergisyyden takia. Ravintosisällöltään se ei yllä tämän jauheen tasolle, mutta hyvää se on silti. Pumpkin Seed -jauheessa on yhdessä annoksessa proteiinia 18g, kaloreita vain 20.

Energistä kesän alkua sinulle!
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.