9.2.2014

Pikafalafelit ja kvinoa-lehtikaalihöystö

Sain Ruohonjuurelta testattavaksi Bauck Hofin Falafel -pakkauksen sekä kotimaista SunSpeltin luomukvinoaa. En ole muuten ikinä tehnyt falafelejä, joten tämä oli kiva kokemus siitäkin syystä. Ja tällä pakkauksella kyllä nuo falafelit syntyivät käden käänteessä ja olivat muutenkin maittavia. 

Mitään lisäaineita niissä ei ole, eli on todellakin puhtaasta 'pikaruoasta' kysymys. Tämä falafel jauhe sisältää kikhernerouhetta ja -jauhoa, merisuolaa, kuminaa, persiljaa, valkosipulijauhetta, korianteria ja valkopippuria. Merisuolaa lukuunottamatta kaikki muut ovat tarkkailtua luomutuontantoa.

Nämä falafelit ovat muuten todella proteiini- ja kuitupitoisia. 100 g jauhetta on 24,4 g kuitua ja 21,4 g proteiinia. Rasvaa näissä on vain 6 g, mutta sitä tulee tietysti lisää ruokaan, jos pyörykät paistaa öljyssä. Hintaa näillä on Ruohonjuuressa 3,15 e, mikä on mielestäni todellakin hyvä hinta tälle tuotteelle. Voin lämpimästi suositella kokeilemista. Itse taidan ensi kerralla napata uuden pakkauksen mukaani. Mikä ihana ja terveellinen pikaruoka!

SunSpeltin luomukvinoa näytti lupaavalta. Oli paljon tummempaa kuin esim. GoGreenin, jota olen itse käyttänyt. Ravintoarvot eivät kuitenkaan yltäneet GoGreenin tasolle ja mielestäni tämä kvinoa myös puuroutui enemmän - tai ehkä vika oli keittäjässä. Tästä kvinoasta tulee jotenkin mieleen tattaripuuro :). Mikä on hyvää, tämä on tosiaan kotimaista. GoGreenin pakkauksesta ei edes löydy alkuperämaata. Hintaa tällä tuotteella on 6,15 e.

Tästä ateriasta tuli tosi hyvää - ja tosi - tosi täyttävää.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Nälästä riippuen 2-4 annosta

Bauck Hof Falafel -pakkaus
2,5 dl kiehuvaa vettä
avokadoöljyä paistamiseen

Kvinoa-höystö:
2 dl SunSpelt -luomukvinoaa
4 dl vettä

avokadoöljyä
2 pientä punasipulia
2 isoa valkosipulinkynttä
minitomaatteja
4 lehtikaalin lehteä
iso kourallinen pinaattia
mustapippuria rouhittuna
merisuolaa rouhittuna
n. 1 rkl osterikastiketta
sesamöljyä
loraus kookossiirappia
pari kourallista parmesan lastuja
(tein kvinoa höystöä 1/2 satsin, 
sillä tein ruokaa vain itselleni)

lisäksi: hot chili sauce ja/raitaa raitaa

1. Laita falafel -jauhe kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Sekoita ja jätä turpoamaan 15 minuutiksi.

2. Huuhtele kvinoa siivilässä lämpimällä vedellä. Kiehauta keitinvesi ja kaada kvinoa joukkoon. Keitä kannen alla n. 15 minuuttia. Sekoita välillä.

3. Silppua sipulit, valkosipuli ja lehtikaali. Leikkaa tomaatit kahteen osaa. 

4. Levitä paistinpannulle avokadoöljyä ja pyörittele falafel-pyörykät pannulle (minulla tuli 20 pyörykkää). Paista pyöryköitä hiljalleen pannulla ja pirskauta vielä vähän öljyä pyöryköiden pinnalle paiston aikana. Kaada pyörykät lopuksi kulhoon odottamaan kvinoahöystön valmistumista.

5. Laita pannulle avokadoöljyä ja paista siinä sipuleita, valkosipulia ja lehtikaalia niin, että ne pehmenee. Rouhi pinnalle mustapippuria ja merisuolaa. Kippaa joukkoon pinaatti, tomaatit ja kvinoa. Sekoittele. Mausta osterikastikkeella, sesamöljyllä ja kookossiirapilla. Ripottele joukkoon vielä parmesanlastut.

6. Tarjoa esim. sweet chili saucen ja/tai raita-kastikkeen kanssa.

Tässä vielä kuva reseptissä testaamistani tuotteista:

www.pullantuoksuinenkoti.com


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.