10.3.2013

Super smoothie sunnuntai!


Tämä aamu alkoikin sitten superfoodilla ;)

Tai itseasiassa alkoi kyllä ensiksi kauralattella (Oatly+espressoa) ja paistoin perheelle croissantteja, joista pystyin kuin pystyinkin itse kieltäytymään! Sitten tuossa popsinkin jo erilaisia pähkinöitä ja nyt nenän alla on todellinen coctail - saa nähdä millainen olo tästä tulee :). Tuhtia on ja vatsa alkaa jo täyttymään.


Tässä on:
banaania
kiiwiä
mansikoita (jäisiä)
appelsiinia
kaurahiutaleita
pellavansiemenrouhetta
goji-marjoja
vehnänorasjauhetta
ashwagandhaa
guaranaa
vettä


Ihan ok makuista :). Tein ensin tuon alkusetin goji-marjoihin asti niin, että muutkin saivat juomaa ja sitten loppuun lisäsin itselleni nuo muut voimakkaammat aineet. Itse asiassa vehnänorasjauhe ei ole voimakasta, mutta väri muuttaa pirtelön ei niin houkuttelevaksi.. sopii kyllä mustikan kanssa käytettäväksi, sillä silloin sitä ei oikeastaa huomaa.. ;)

Yks kaveri facebookissa tykkäsi sellaisesta sivusta kuin "Suomen voimaruoka" ja siitä kiinnostuneena kävin sitten niiden sivuillakin. Eli periaatteessa myyvät siis juuri monenlaista superfoodia mutta keskittyvät mahdollisimman laadukkaisiin raaka-aineisiin ja näköjään valikoimakin on sopivan maltillinen. Sivusto oli ihanan selkeä ja tilasinkin sitten sieltä spirulinaa, raakakaakojauhetta ja  lisää chia-siemeniä, kun ovat ihan lopussa. Postituskulut olivat vain 2,90e, joten kynnys tilata jäi matalaksi.

Sieltä samalla sitten kertasin myös noiden mulla jo olevien aineiden ravintosisältöjä ja vaikutusta ja siitä siis innostuneena syntyi tämänkin pirtelö pitkästä aikaa! Siellä sanottiin, että kannattaa alkaa käyttää maltillisesti noita aineita ja siksi nytkin laitoin macaa vain maustemitan, ashwagandhaa puolikkaan maustemitallisen ja guaranaa vain veitsenkärjellisen. Mulla on usein vatsa reagoinut juuri macaan ja tohon ashwagadhaan, joten ovat jääneet aika vähälle käytölle.. toivottavasti tilanne korjaantuu nyt :).

No, katsotaan miten tämä vaikuttaa - millainen pommi tuolla elimistössä nyt kytee. Tuleeko tästä sairaaksi vai superiksi ;)

Superihanaa ja energistä sunnuntaita kaikille!!!

ps. Coctail oli onnistunut. Siitä tuli hyvä ja tasapainoinen olo eikä vatsakaan reagoinut ikävästi vaan tykkäsi :)

Lisää tietoutta superfoodeista voi lukea esim. täältä.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.