23.9.2012

Mansikka-raparperitorttu


Älä leivo tätä torttua mikäli et pysty hillitsemään himojasi :). Tästä tulee meinaan ihan tajuttoman hyvää..itse en meinannut pystyä lopettamaan syömistä :o). Tätä ei myöskään kannata leipoa jos syöjiä ei ole tarpeeksi, sillä tämähän on mieluiten syötävä pois kerralla.

Resepti on myös ihan mielettömän helppo. Taikina-aineet vain sötkötetään keskenään ja mitään koneita ei tarvita. Samoin raparperikompottikin vain keitetään kattilassa sekoitellen. Sitten nämä molemmat annetaan jäähtyä (eli voi tehdä milloin vaan valmiiksi odottelemaan) ja kakun voi koota kun hetki on hyvä. Voilá. Näyttävä tarjottava on valmis!

Resepti on uusimmasta Pirkka-lehdestä. Pari pientä muutosta tein. Täysin vehnäjauhottoman saat siitä korvaamalla kaiken jauhon esim. tattarijauholla. Itse yritän aina osan vehnäjauhoista korvata muilla "terveellisemmillä" jauhoilla. Alkuperäisessä reseptissä on siis vain vehnäjauhoja. Ruisjauhoja voisi myös kokeilla.



Pohja:
100 g voita sulatettuna
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tattarijauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl kardemummaa
2 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa

Raparperikompotti:
1 litra tuoretta raparperia pilkottuna
1 dl sokeria
1/2 tl kanelia
2 tl vanilliinisokeria

Pinnalle:
1 litra vaniljajäätelö
tuoreita mansikoita
vaahterasiirappia tai kinuskikastiketta tai hunajaa


1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon jäähtynyt voisula. Lisää munat yksitellen sekoittaen. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Laita raparperipalat ja sokeri kattilaan ja keitä keskilämmöllä kunnes raparperipalat ovat pehmenneet. Mausta kanelilla ja vanilliinisokerilla. Anna jäähtyä.

3. Levitä raparperikompotti piirakkapohjalle. Viipaloi mansikat ja pilko vaniljajäätelö pieniksi paloiksi. Laita kompotin päälle kauniiksi keoksi jäätelö ja mansikat koristeiksi. Valuta vielä pinnalle esim. vaahterasiirappia.

Tarjoa heti kahvin kanssa ja nauti.

Again, you are in heaven :).
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.