2.1.2018

Italialainen Juustokakku

Tämä italialainen juustokakku on ihana kaikessa yksinkertaisuudessaan. Näin telkkarista ohjelman, missä Buddy Valastro teki tätinsä Ninan perinteistä unelmien juustokakkua ja minulle tuli heti sellainen olo, että tuota haluan tehdä itsekin.

Rakastan Ricotta -juustoa, joten siksikin tämä kakku houkutteli. Lisäksi tämä ei ole mitenkään epäterveellinen herkku, sillä Ricotta on suhteellisen kevyttä juustoa (7% rasvaa), sokeria tulee maltillisesti ja kananmunathan ovat hyviä proteiininlähteitä. Eli vaikka tässä on energiaa, niin se tulee suhteellisen ravinteikkaista kaloreista.

Kakku kannattaa tehdä edellisenä päivänä sillä koostumus tasaantuu kakun viiletessä. Tuoreena koostumus on rakeisempi ja kakku maistuu aika paljon kananmunalta :D. Maut pyöristyvät ihanasti kakun tekeytyessä seuraavaan päivään. Kakku on hyvää ihan sellaisenaan mutta kylkeen sopii hyvin esim. vadelmahillo tmv. Rakenne on silti ns. tavallista juustokakkua rakeisempi ja meillä ainakin jakoi mielipiteitä. Minä tykkäsin :).

Alkuperäisessä reseptissä kakkuun laitetaan italialaista yrttilikööriä Stregaa. Tuota ei minulta löytynyt (:D) joten laitoin tilalle mandariinilikööriä. Strega-liköörissä on 70 eri yrttiä ja dominoivimmat maut ovat siinä minttu ja fenkoli. Eli kakun maku on varmasti erilainen tuolla liköörillä. Ehkä ensi kesän Italian matkalta ostan myös Stregaa :). Likööriä tulee kakkuun kyllä tosi vähän, joten vaikea sanoa, miten se maku maistuu siitä läpi.

Koska Strega on värjätty sahramilla keltaiseksi, lisäsin itse kakkuun sahramia väriksi, koska omassa liköörissäni ei ollut keltaista sävyä.


#juustokakku #cheesecake #ricotta #lemon #strega #italiancooking #baking #cake #ricottacake #dessert


Italialainen Juustokakku

n. 1-1,2 kg Ricotta -juustoa
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl vanilja-aromia
1 luomusitruunan kuori
1 rkl likööriä (Strega tmv.)

vuokaan voita ja vehnäjauhoja
pinnalle tomusokeria

1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset ja vatkaa valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi.

2. Sekoita isommassa kulhossa keltuaiset, ricotta, sokeri, vanilja-aromi, raastettu sitruunankuori ja likööri vatkaimella kunnolla sileäksi ja lisää lopuksi valkuaisvaahto joukkoon.

3. Voitele irtopohjakakkuvuoka ja jauhota se. (Käytin kakkuun 22 cm vuokaa.) ja paista kakkua n. 45 minuuttia kunnes kakku on hyytynyt. Paistoaika riippuu vuokasi koosta ja uunistasi.

4. Jäähdytä kakku kunnolla ja pidä jääkaapissa seuraavaan päivään. Lisää tomusokeria pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.